SEGRE

COMUNICACIONS CARRETERES

Aran exigeix una nova cimera per l’N-230 i més controls a l’agost

Remetrà la proposta de reforma a la Diputació al setembre

El camió accidentat dijous va ocasionar llargues cues a l’N-230.

El camió accidentat dijous va ocasionar llargues cues a l’N-230.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Conselh d’Aran remetrà a la Diputació a finals del mes que ve la proposta per adoptar mesures de seguretat al tram entre Areny i la boca sud del túnel de Vielha de l’N-230, que preveu un tercer carril per a avançaments en diversos trajectes i rotondes en cruïlles tan importants com la que dóna accés a la Vall de Boí. El síndic, Carlos Barrera, va indicar ahir que és una proposta totalment assumible amb la qual es pot evitar accidents com el que es va produir dijous en aquesta zona (vegeu SEGRE d’ahir).

Una vegada enllestida la proposta, se sol·licitarà al president de la Diputació, Joan Reñé, que convoqui una altra cimera d’alcaldes tant de Lleida com d’Osca (ja que l’N-230 discorre en el límit de les dos províncies), diputacions i institucions implicades per aconseguir el suport de la Generalitat i fer pressió davant de Foment. D’altra banda, Barrera va indicar que també es demanarà que s’estudiïn mesures per restringir el trànsit de camions durant el mes d’agost en aquesta via de cara a l’any que ve.

Aquestes restriccions haurien de ser similars a les que es prenen durant els mesos de la temporada d’esquí a l’hivern. No obstant, Barrera va recalcar que és conscient de la dificultat que implica aquesta reclamació en la qual caldrà negociar amb el sector dels transports i, sobretot, amb Aragó, que no recull regulacions en aquest sentit. El síndic va indicar que és necessari que Aragó i Catalunya vagin units.

tracking