SEGRE

ESNOTICIA

L'ocupació turística arriba al 100% al Pirineu de Lleida

Depassarà els 570.000 turistes i les 1,6 milions de pernoctacions del 2016 || En tota la demarcació la mitjana és del 90 per cent

Turistes passejant pels carrers del centre històric de Vielha a última hora de la tarda de divendres.

Turistes passejant pels carrers del centre històric de Vielha a última hora de la tarda de divendres.C.G.A.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’ocupació turística durant aquest pont d’agost arribarà en molts punts de les comarques de muntanya al 100 per cent batent totes les previsions del Patronat de Turisme de la Diputació i de la Federació d’Hostaleria de Lleida. Si es preveia, al principi, un augment del 7%, és molt probable que es depassi el 10% respecte a la mateixa època de l’any passat. Ja llavors, el Pirineu va viure el millor estiu des de l’inici de la crisi amb més de 570.000 turistes i 1,6 milions de pernoctacions.

Segons el director del Patronat, Juli Alegre, les xifres del 2017 seran molt millors ja que el 15 d’agost ha caigut en dimarts, per tant, “és un pont festiu de diversos dies que ha omplert totes les destinacions turístiques de primer ordre”, va indicar.

A més del turisme de naturalesa i aventura aquest pont ofereix festes majors, lleure i cultura

Per tant, la mitjana d’ocupació oscil·la entre el 95 i 100% a la muntanya i arriba al 90% al pla. Alegre va remarcar que els càmpings de totes les comarques, i en especial els bungalous, estan al complet, igual que les cases rurals i una mica per sota, els hotels.

S’ha de recordar que Lleida ofereix més de 56.400 places entre hotels, càmpings, turisme rural, apartaments, refugis, instal·lacions juvenils i albergs. Pel que fa als hotels, són més de 400 amb 20.598 llits dels quals a l’estiu estan disponibles la majoria.

Tant Alegre com el president de la Federació d’Hostaleria de Lleida, Josep Castellarnau, van coincidir que fins i tot les pluges registrades al Pirineu en aquests últims dies han estat beneficioses perquè han augmentat el cabal dels rius, la qual cosa ha comportat més reserves en els esports d’aventura com el ràfting. També ha influït que la majoria de les poblacions estan de festa major, per la qual cosa hi ha un ampli ventall d’activitats culturals i de lleure.

Aquests bons registres compensaran els resultats del juliol, en els quals no es va arribar al 80%. La previsió per a les últimes setmanes de mes també és òptima. Val a destacar l’obertura del parador del Roser a Lleida, també amb totes les places ocupades, cosa que ha elevat els índexs al pla.

Turistes passejant pels carrers del centre històric de Vielha a última hora de la tarda de divendres.

Turistes passejant pels carrers del centre històric de Vielha a última hora de la tarda de divendres.C.G.A.

tracking