SEGRE

PATRIMONI

Tàrrega farà visible l'estructura d'una torre defensiva medieval

Està situada a la cantonada entre el carrer i la plaça Urgell

Està previst que els treballs comencin a començaments de tardor.

Està previst que els treballs comencin a començaments de tardor.AYUNTAMIENTO DE TÀRREGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament de Tàrrega farà visible l’estructura d’una de les dos torres defensives que flanquejaven l’antic portal medieval del segle XIV situat a la cantonada entre el carrer Urgell i la plaça Urgell i conegut com el Portal de l’Urgell. Aquesta serà l’única torre medieval de Tàrrega visitable des del carrer.

Les obres de preservació, que començaran a la tardor, consistiran a repicar les façanes de dos immobles que en el seu moment es van construir aprofitant la fortificació.

Els treballs permetran retirar l’argamassa actual que emmascara la torre, posant al descobert aquest element patrimonial.

Amb aquesta finalitat, el consistori ha aprovat un conveni de col·laboració amb els titulars dels dos immobles en els quals s’han localitzat les restes de la torre. A més de la base, els experts confien que la intervenció deixi a la vista fins a 6 metres d’alçada de l’antiga torre, aixecada entre 1366 i 1370.

S’ha de recordar que un tros dels baixos de la torre defensiva, amb restes de la muralla medieval, van sortir a la llum al febrer arran de les obres de reforma del carrer Urgell.

tracking