SEGRE

ESNOTICIA

Centenars de viatgers afectats

El tall de la via entre Lleida i les Borges impedeix circular cinc trens || ‘Overbooking’ en autobusos que van portar els passatgers per carretera

Viatgers afectats ahir pel tall de la línia pugen a un autocar a Lleida.

Viatgers afectats ahir pel tall de la línia pugen a un autocar a Lleida.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Centenars de passatgers (no se’n va precisar la xifra) es van veure ahir afectats pel tall de circulació a la línia R14 al tancar-se el tram entre Lleida i les Borges Blanques a causa de l’explosió a l’estació de Puigverd de Lleida. Segons Renfe, el tall va afectar uns cinc trens que tenien previst circular per aquest tram entre les onze del matí i dos quarts de vuit de la tarda, quan el servei va tornar a la normalitat després de més de vuit hores. La companyia ferroviària va posar autobusos a disposició dels viatgers perquè poguessin continuar el trajecte per carretera.

Molts dels afectats a l’estació de Lleida anaven a Tarragona o Barcelona i alguns dels passatgers es van queixar de la falta d’informació per part de la companyia ferroviària, a més de ressaltar que la incidència en la circulació els allargaria el viatge, per la qual cosa van criticar les molèsties generades per aquesta incidència.

Poc després que es produís el tall en aquest tram després de l’explosió a Puigverd de Lleida, més de mig centenar de persones esperaven a l’estació Lleida-Pirineus per agafar el primer autobús noliejat per Renfe amb destinació a les Borges Blanques, on estava previst que agafessin un altre tren per continuar el trajecte.

A l’estació de Lleida, els passatgers esperaven l’autocar a l’ombra i alguns d’ells criticaven la falta d’informació. Poc abans de les dos de la tarda, l’autocar, amb places disponibles per a 56 persones, completament ple, sortia de Lleida amb els passatgers afectats, amb parades a Juneda, Puigverd i les Borges.

Hi havia viatgers que sí que sabien què havia passat a Puigverd de Lleida i altres que criticaven la falta d’informació per part de Renfe. Alguns d’ells van manifestar que ningú els havia dit on havien d’anar. Treballadors de l’estació van estar informant els viatgers que s’atansaven a l’autobús per saber si el seu tren s’havia vist afectat per la incidència.

Una patrulla de la Guàrdia Urbana també va anar fins a l’estació perquè la sortida de l’autocar no afectés la circulació dels taxis a la zona, problema que es va resoldre de seguida. La circulació ferroviària es va normalitzar a les 19.30 hores després que Adif pogués reparar els problemes que havia causat l’explosió a l’estació de Puigverd de Lleida. Els operaris van instal·lar un sistema de senyalització alternatiu, que, segons va informar la companyia, és més lent però igual de segur, cosa que va provocar retards.

Viatgers afectats ahir pel tall de la línia pugen a un autocar a Lleida.

Viatgers afectats ahir pel tall de la línia pugen a un autocar a Lleida.SEGRE

Viatgers afectats ahir pel tall de la línia pugen a un autocar a Lleida.

Viatgers afectats ahir pel tall de la línia pugen a un autocar a Lleida.SEGRE

tracking