SEGRE

PESCA POLÈMICA

Queixes a la Granja a l’haver de tirar un silur a un contenidor de la brossa

Pescadors l’hi van dipositar a instàncies d’agents de la Guàrdia Civil || L’ajuntament i el club de pesca critiquen que això provoca molèsties i pudor

Contenidor al costat del pantà.

Contenidor al costat del pantà.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un silur mort de gairebé dos metres i més de setanta quilos en un contenidor d’escombraries de la Granja d’Escarp, al camí al costat de l’Aiguabarreig Segre-Cinca, va provocar ahir queixes de l’ajuntament i de pescadors de la zona. Es tracta d’un exemplar que van capturar al matí pescadors anglesos i que no van poder tornar a l’aigua, tal com havia estat habitual fins ara. Agents de la Guàrdia Civil els van instar a dipositar-lo al contenidor, segons van explicar responsables del club de pesca local i fonts municipals. Aquest diari va intentar sense èxit obtenir la versió de la Guàrdia Civil.

Aquesta actuació de la Guàrdia Civil arriba un any després que el Tribunal Suprem dictés una sentència que obliga a sacrificar els silurs i altres espècies considerades foranes, com la truita irisada i la carpa, entre d’altres. Aquesta resolució no ha anat acompanyada des d’aleshores d’instruccions per part de les administracions sobre què s’ha de fer amb els peixos sacrificats. El president del club de pesca de la Granja, Òscar Prieto, va subratllar que els agents “complien la seua obligació” a l’impedir que el silur tornés a l’aigua, però va lamentar que el peix acabés al contenidor. “L’administració hauria de posar dipòsits específics per a peixos o fins i tot emportar-se els cadàvers”, va dir. “Un peix en un contenidor de la via pública a l’estiu desprendrà al cap de poc temps una fetor insuportable”, va afegir. L’alcalde, Manel Solé, va recordar que les competències dels municipis es limiten a les escombraries urbanes i no a la gestió d’espècies foranes. Va afegir que dipositar peixos de gran mida en un contenidor complica la gestió dels residus i provoca pudors. “Elevarem queixes on faci falta”, va avançar. “No ens poden carregar amb aquest mort”, va acabar, en el sentit més literal del terme.

Contenidor al costat del pantà.

Contenidor al costat del pantà.SEGRE

tracking