SEGRE

SERVEIS

Torà aprova rebre el proveïment d'aigua de la Mancomunitat del Solsonès

El municipi busca finançament per a les obres per garantir el subministrament i la qualitat

Dipòsit del qual es proveirà el municipi de Torà.

Dipòsit del qual es proveirà el municipi de Torà.X. SANTESMASSES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’ajuntament de Torà ha donat llum verda de forma definitiva a la memòria tècnica del projecte per rebre el subministrament d’aigua de la Mancomunitat d’Abastament d’Aigua del Solsonès (MAAS), tal com ho fa Biosca. La memòria preveu la connexió en alta del dipòsit de Biosca amb el dipòsit de Guillons a Torà, actuació amb un pressupost de 165.155,96 euros més IVA.

L’alcalde, Magí Coscollola, va explicar que aquesta és una primera fase que “garantiria el consum a bona part de la població”. Va afegir que “és un primer pas per poder aconseguir el finançament necessari per executar l’obra”. De moment s’han presentat a la convocatòria d’ajuts de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA).

Amb tot, Coscollola no preveu poder iniciar les obres de connexió fins al 2018. Torà, que des de fa dècades té problemes en el subministrament d’aigua, especialment per la falta de qualitat a causa dels sulfats, s’ha de nodrir de diversos pous i brolladors, com les fonts de l’Anglès, Figuerola i Cal Porta.

Fa cinc anys va haver de recórrer al proveïment amb camions cisterna i una avaria a la xarxa fa tres estius també va fer necessari portar al nucli de Sant Serni camions cisterna. L’alcalde va destacar que “el fet de poder connectar-nos a la Mancomunitat del Solsonès garantirà el subministrament i millorarà la qualitat, ja que les anàlisis de l’aigua al pou mostren uns nivells més alts de sulfats dels que són normals.

” Torà va descartar el proveïment des de la Llosa del Cavall per l’alt cost, i des del dipòsit regulador de 4.000 metres cúbics de Guissona per raons tècniques. L’octubre del 2015, va aprovar connectar-se a la MAAS des del dipòsit situat a uns 800 metres d’altitud, al costat de la Masia de Sant Pere.

Des d’allà, l’aigua arribarà a tot el municipi sense necessitat de bombatge. S’ha de recordar que des de l’any 1985 ja hi ha masies de la part nord del terme municipal de Torà que se subministren de la xarxa d’aigües d’aquesta Mancomunitat.

tracking