SEGRE

MEDI AMBIENT

Els Rurals plantegen decomissar tendes per acampar il·legalment

Serien intervingudes si no hi ha persones a dins i, si n’hi ha, se les multaria

Botigues a l’estany de Sotllo, on s’accedeix a la Pica d’Estats.

Botigues a l’estany de Sotllo, on s’accedeix a la Pica d’Estats.AGENTS RURALS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els Agents Rurals del departament d’Agricultura han detectat aquest estiu un augment de les persones que acampen il·legalment al Parc Nacional d’Aigüestortes, on és una activitat totalment prohibida, i el Parc Natural de l’Alt Pirineu i Aran, on cal demanar autorització a l’òrgan gestor i en què només es pot pernoctar de vuit de la tarda a vuit del matí.

Per combatre aquestes pràctiques il·legals, els rurals han intensificat els controls i també es plantegen decomissar tendes. Concretament, quan es detectin durant el dia i en el cas que no hi hagi persones a l’interior. Si n’hi ha, se les multarà.

A Aigüestortes està prohibit i al parc de l’Alt Pirineu, només a la nit i amb autorització

Els tècnics estudien les possibilitats que permet la llei perquè, en aquest tipus de casos, es considera que una tenda és una propietat privada, per la qual cosa, fins ara, els rurals no poden fer res quan les detecten però els campistes no hi són perquè estan fent senderisme per la zona, segons van explicar fonts coneixedores del problema. En cas que els excursionistes es trobin al costat de la tenda, són denunciats i se’ls obliga a desmuntar els equips.

Un dels llocs on s’han detectat més infraccions recentment és a la Vall Ferrera, concretament a l’estany de Sotllo, dins del parc de l’Alt Pirineu, un lloc on molts excursionistes aprofiten per pernoctar per fer l’ascensió a la Pica d’Estats.

En aquest cas, l’acampada és legal des de les 20.00 hores i fins a les 8.00 hores. Tanmateix, hi ha una part dels senderistes que no desmunten les tendes durant l’estona de l’ascens. I no ho fan per desconeixement sinó per comoditat.

Els campistes denunciats s’enfronten a una multa que ascendeix a tres-cents euros. Només aquest estiu s’han obert una trentena d’expedients per aquesta raó. Pel que fa al cas del Parc Nacional d’Aigüestortes, no només està prohibit plantar-hi tendes sinó fer bivac (dormir al ras). Únicament es pot pernoctar als refugis.

tracking