SEGRE

RESIDUS

Guixers denuncia abocaments de brossa del porta a porta de Sant Llorenç

L’alcalde assegura que es multipliquen a l’estiu i Sant Llorenç que estudiarà el cas

Punts de recollida amb abocaments incontrolats.

Punts de recollida amb abocaments incontrolats.C.C.S.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament de Guixers denuncia que alguns veïns de Sant Llorenç de Morunys, on des de fa temps està instaurat el porta a porta, llencen les escombraries als contenidors. Segons l’alcalde, Marià Chaure, és una situació puntual a l’hivern que es descontrola totalment a l’estiu quan la població de Sant Llorenç es triplica i passa de 1.000 a 3.000 veïns.

En una carta de queixa, Chaure afirma que “és paradoxal que el nostre municipi pagui pels rebutjos que dipositen veïns de Sant Llorenç i sigui aquest el municipi que recapti l’impost municipal que es correspon a aquestes escombraries”.

Per aquesta raó, reclama a la Generalitat que arbitri en el sistema de recollida quan la metodologia és diferent. A Guixers s’utilitzen els contenidors al ser un municipi extens (70 quilòmetres quadrats i 140 habitants) amb masies disperses.

Chaure també demana ajuts per pal·liar els costos afegits que suposa aquesta situació. Per la seua part, l’alcalde de Sant Llorenç, Francesc Xavier Mas, va confirmar aquesta situació encara que va indicar que es tracta de casos puntuals de veïns que no volen aplicar el porta a porta o no ho fan bé.

Va remarcar que estudiarà aquest cas i va proposar que Guixers, per la seua proximitat, s’adhereixi al porta a porta, una possibilitat que descarta Chaure “perquè entre masies hi pot haver fins a deu quilòmetres”. Tanmateix, Mas creu que sí que és factible ja que “si no hi ha contenidors, no es poden llançar escombraries”.

En un altre ordre de coses, l’alcalde de Guixers, Marià Chaure, va comunicar que no té la intenció de presentar-se de nou a l’alcaldia en les municipals del 2019 ja que després de 28 anys en el càrrec “ja és hora que hi hagi un relleu”, va va assenyalar.

El consell obre set expedients per abocaments incontrolats El consell del Solsonès ha obert set expedients sancionadors en els últims sis mesos per abocaments incontrolats en punts de recollida de residus, segons un informe de l’organisme comarcal. Les multes pels esmentats abocaments d’escombraries denunciats bé per ajuntaments, Mossos o per l’empresa que gestiona el servei, poden arribar fins als 6.000 euros. Quan es va fer la denúncia, el consell del Solsonès ho va notificar a l’interessat perquè pugui presentar al·legacions en el terme establert, que podran estimar- se o desestimar-se. En l’últim cas, s’abordarà un període de temps per al pagament voluntari i si transcorre sense que s’efectuï, es recorrerà a la via executiva a través de l’Organisme Autònom de Recaptació.

tracking