SEGRE

INICIATIVES INFRAESTRUCTURES

Augmenten la potència màxima de les barques a motor per navegar a Rialb

Petició dels municipis de l’embassament de fins a 150 cavalls per la forta demanda

L’embarcador de la zona de Pomanyons a Rialb.

L’embarcador de la zona de Pomanyons a Rialb.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Confederació Hidrogràfica de l’Ebre (CHE) ha modificat la normativa de navegació a l’embassament de Rialb augmentant el límit de la potència màxima permesa per embarcació dels 50 cavalls actuals fins als 150 reals. Una resolució que atén la petició dels pobles del consorci de Rialb (Oliana, Bassella, Peramola, Tiurana, Ponts i la Baronia de Rialb), que havien sol·licitat que l’embassament pogués acollir barques a motor amb una potència igual o superior a 150 cavalls davant del creixent interès i demanda per part d’empreses i usuaris amb embarcacions més potents.

La resolució permet a les empreses que exploten turísticament la làmina d’aigua desenvolupar més activitats i a la vegada, dóna cabuda que més usuaris puguin navegar pel pantà. La demanda de navegació a Rialb augmenta cada any i no només a l’estiu, per la qual cosa els pobles del consorci havien sol·licitat poder facilitar la navegació a motor per a tots els interessats. Només a l’estiu més de 300 embarcacions privades i d’empreses de lleure navegaran per Rialb.

Les sol·licituds per entrar les barques a l’aigua es tramiten davant de la CHE, que exigeix diversos requisits com l’obligatorietat de seguir els protocols de desinfecció pel risc de propagació del musclo zebra. A més d’incrementar la potència motriu, també van sol·licitar que les embarcacions a vela poguessin tenir un pal de fins a 9 metres d’alçada, ja que els 5 metres ara permesos limiten moltes activitats (una cosa que de moment no s’ha atès).

Precisament, el consorci està pendent de la redacció del pla director per al desenvolupament turístic de l’entorn, ja adjudicat, i que ha d’estar enllestit en un parell d’anys, que definirà la futura explotació turística de l’embassament.

tracking