SEGRE

BALANÇ

Les màquines agrícoles han provocat quatre focs a Ponent durant la sega

Calcinades 30 hectàrees a l’Urgell i la Segarra

L’incendi de la Donzell, el 24 de juny, va ser causat per una màquina.

L’incendi de la Donzell, el 24 de juny, va ser causat per una màquina.SEGRE TÀRREGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La campanya de la sega del cereal a Catalunya s’ha tancat aquest any amb sis incendis provocats per màquines agrícoles a l’Anoia, la Segarra i l’Urgell entre el 15 de juny i el 31 de juliol, segons dades del departament d’Agricultura.

En total han cremat prop de noranta hectàrees de cultius i massa forestal, de les quals unes trenta són de Ponent. Són dos focs més que els registrats l’any passat durant la mateixa època i provocats per la mateixa causa.

Malgrat aquest petit repunt, els Agents Rurals consideren que no s’ha trencat la tendència a la baixa dels últims sis anys, en què el nombre d’incendis durant l’activitat de la sega s’ha reduït un 30 per cent.

La majoria d’agricultors ja porten extintors i motxilles d’aigua a les recol·lectores

La cap regional dels Agents Rurals al Pirineu, Anna Servent, va explicar que la majoria d’agricultors ja porten extintors o motxilles d’aigua a les recol·lectores encara que no sigui obligatori i això és determinant perquè un petit foc no vagi a més. Dels sis incendis causats per maquinària agrícola durant la campanya, tres s’han localitzat a la Segarra, dos a l’Anoia i un a l’Urgell.

Els de més extensió han estat els de l’Anoia. El 4 de juliol van cremar 37 hectàrees a Pujalt (una petita superfície afectada era ja de la Segarra) i el 26 de juliol un foc va calcinar 23 hectàrees a Bellprat. El 8 de juliol van cremar gairebé setze hectàrees a Biosca i el 24 de juny deu més a la Donzell d’Urgell, nucli d’Agramunt.

Els altres dos incendis, a Massoteres i Montoliu de Segarra, tots dos a la Segarra, no van superar la mitja hectàrea. Servent va afegir que el màxim perill es va assolir a finals del mes de juny però no va fer falta activar el nivell 3 del Pla Alfa, d’alt risc.

tracking