SEGRE

MEDI AMBIENT

Coll de Nargó estudia cobrar entrada i limitar l'accés a les basses del Codó

L’ajuntament redacta una ordenança per al 2018 per la massificació d’aquest estiu

Les basses del Codó s’alimenten del riu de Valldarques.

Les basses del Codó s’alimenten del riu de Valldarques.C.SANS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’ajuntament de Coll de Nargó aprovarà una ordenança per regular i limitar l’accés a les basses del Codó, piscines naturals d’aigua del riu de Valldarques a les quals l’accés és, ara per ara, lliure.

El seu gran atractiu i el seu fàcil accés afavoreixen la presència d’un gran nombre de banyistes, entre ells veïns del poble i la comarca, però també turistes, que any rere any acaba degradant l’entorn per la massificació. Això ha fet que el consistori opti, finalment, per actuar per protegir-les.

L’afluència al juliol i a l’agost s’ha vist incrementada després que fa algunes setmanes el propietari dels terrenys privats que donaven accés a les basses de Turriella, pròximes a les del Codó, tallés el pas.

Aquest era l’únic camí per arribar-hi amb seguretat, ja que la resta dels accessos possibles són molt complicats i perillosos per l’orografia del terreny i l’ajuntament no disposa de cap camí comunal paral·lel.

Aquest estiu, totes les persones que acostumaven a banyar-se en aquestes basses ho fan a les del Codó, situades uns metres riu avall. La zona disposa de fàcil accés a través d’un sender que enllaça amb la carretera L-511.

El consistori treballa aquests dies en les qüestions legals de l’ordenança i, més tard, en concrecions com per exemple l’aforament o la possibilitat de cobrar una entrada per accedir a l’espai. El regidor Joan Miró va assenyalar ahir les dificultats per regular la zona al tractar-se d’un espai natural.

“Estem plantejant la possibilitat de cobrar una entrada que després es destinaria al manteniment de l’espai, però per a això necessitem abans la competència completa de l’espai, que ara està en mans del Govern.” La intenció és tenir enllestit el text perquè entri en vigor de cara a la temporada de l’any que ve.

tracking