SEGRE

OBRES

Dos milions de la Generalitat per a obres a Cervera l'any que ve

Al Gran Teatre, l’antiga carretera de Guissona i la Universitat, entre altres actuacions || Després d’haver invertit dos milions més al municipi des del 2015

La façana de la Universitat de Cervera que dóna al carrer Canceller Dou.

La façana de la Universitat de Cervera que dóna al carrer Canceller Dou.X. SANTESMASSES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Generalitat invertirà gairebé dos milions en projectes a Cervera durant l’any vinent, després d’haver-ne invertit dos més des del 2015. Entre aquests, destaca la millora de l’escola Jaume Balmes, amb un pressupost de 90.000 euros, i la renovació de la teulada del Gran Teatre, a la qual en destinarà 246.000.

Abans de finalitzar l’any, està previst iniciar la rehabilitació de la façana de la Universitat a l’ala del carrer Canceller Dou per 240.000 euros, així com adjudicar la gestió del dipòsit del Museu d’Arqueologia per 42.000 euros.

El 2018, la Generalitat afrontarà la recuperació de l’antiga carretera de Guissona, que connecta la rotonda dels Mossos amb l’avinguda de Guissona, pendent d’adjudicació i amb un pressupost d’1,3 milions. També està prevista la millora acústica del Paranimf de la Universitat, que costarà 50.000 euros. La Generalitat sufragarà la totalitat d’aquestes actuacions, a excepció de la prevista al Gran Teatre, on la Paeria aporta 206.000 euros.

Aquestes actuacions elevaran a 3,97 milions la inversió del Govern a Cervera. L’any passat, va destinar 500.000 euros del Pla de Barris per a millores als carrers Barbacana i Barcelona, dins l’actuació integral a la zona històrica, a la qual s’han destinat 2,7 milions d’euros. També el 2016 va invertir un milió d’euros en l’adaptació d’una nau de l’antiga Lear com a dipòsit del Museu d’Arqueologia.

Finalment, fa dos anys, va destinar 500.000 euros a la neteja i recuperació de terrenys de l’antiga L’Agudana. En aquest sentit, l’alcalde de Cervera, Ramon Royes, va explicar que la gran quantitat de patrimoni històric del municipi i la necessitat d’actualització de les inversions després dels anys de crisi ha fet que des del consistori “hàgim treballat molt en la negociació per adaptar i actualitzar les infraestructures”.

tracking