SEGRE

SERVEIS

Lleida sols ha guanyat sis places concertades i públiques en geriàtrics en cinc anys

Entre el 2011 i el 2015, i la Generalitat preveu concertar-ne 144 més al llarg d’aquest any || Projectes per a ampliacions i nous centres a la província, on el 19% de la població ja supera els 65 anys

Almacelles preveu adjudicar aquesta setmana la compra de mobles per ampliar places a la residència.

Almacelles preveu adjudicar aquesta setmana la compra de mobles per ampliar places a la residència.AJUNTAMENT D’ALMACELLES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Les comarques de Lleida només han guanyat sis places en residències geriàtriques públiques i concertades amb la Generalitat en cinc anys. Així es desprèn de respostes parlamentàries del departament d’Afers Socials i Famílies, segons les quals el seu nombre entre el 2011 i el 2015 va passar de 3.638 a 3.644.

La conselleria ha fet públiques aquestes dades mesos després que, a l’abril, la consellera Dolors Bassa anunciés la concertació al llarg d’aquest any de 144 places més en residències privades en el conjunt de la província, on el 19% de la població supera els 65 anys edat i diferents projectes per ampliar centres o habilitar-ne altres de nous estan actualment en marxa en diversos municipis.

Així, l’ajuntament d’Almacelles espera adjudicar aquesta setmana el mobiliari de noves habitacions per a la residència i centre de dia municipal, per passar de les 44 places actuals a un total de 64. Més d’una vintena estan ja concertades amb la Generalitat i el consistori estudia la possibilitat que també puguin estar-ho algunes de les que encara no han entrat en servei.

A Sant Martí de Riucorb, l’ajuntament ha cedit l’immoble inacabat de la residència a l’Associació Alba, que preveu posar-la en servei l’any que ve. A aquestes se sumen altres iniciatives, com ara el d’una residència a l’hotel clausurat de Masia Salat, a les Borges Blanques.

Davant el descens de places de residències a les comarques de Lleida, Tarragona en va guanyar més de mig miler en el mateix període. En canvi, les comarques de Girona en van perdre un total de 89, mentre que a Barcelona la xifra va descendir a 779 places.

Les claus

  • Més de 140 places més previstes per a aquest any. La consellera d’Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa, va anunciar el mes d’abril passat que la Generalitat preveu concertar aquest any un total de 144 places de les residències geriàtriques privades de les comarques de Lleida.
  • Almacelles. Almacelles està en procés d’adjudicar el mobiliari per a noves places a la residència municipal, que passarà a tenir una capacitat de 64 places. L’ajuntament estudia la possibilitat de concertar alguns dels nous llits.
  • Altres projectes en marxa. L’Associació Alba treballa en la posada en marxa, el 2018, de la residència municipal inacabada de Sant Martí de Maldà, després que l’ajuntament cedís l’immoble. A les Borges, empresaris locals projecten obrir un geriàtric a l’hotel clausurat de Masia Salat.
  • Prop del 20% dels lleidatans, més grans de 65 anys. El 19% de la població de les comarques lleidatanes supera actualment els 65 anys d’edat. 
tracking