SEGRE

ADMINISTRACIÓ

El centre de Juneda, a punt per al trasllat de menors

Les obres han acabat i l’edifici estarà operatiu a la tardor

El nou centre residencial de menors de Juneda ja està a punt.

El nou centre residencial de menors de Juneda ja està a punt.A.J.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Centre Residencial d’Acció Educativa (CRAE) de Juneda ja està acabat després de més de dos anys d’obres. Així ho va assegurar aquest dimecres l’alcalde de la població, Antoni Villas, que va assenyalar que l’última revisió de l’edifici es farà abans de la festa major d’aquest cap de setmana perquè l’empresa adjudicatària l’entregui a la Diputació, a la qual competeix l’equipament, el mes que ve, quan es preveu inaugurar aquest centre.

No obstant, Villas va indicar que el trasllat durarà fins al desembre. La Diputació ha destinat més d’1,5 milions a aquesta infraestructura, que oferirà vint places (ara hi ha catorze interns) destinades a acollir nens i adolescents entre 3 i 18 anys amb discapacitat o trastorns de la conducta la tutela dels quals recau en la Generalitat.

La Diputació ha invertit més d’1,5 milions d’euros en la infraestructura, que oferirà vint places

El CRAE estarà gestionat per l’entitat social Talma i substituirà les instal·lacions que ara s’ubiquen a les Borges. D’aquesta manera, s’ha evitat un possible trasllat dels menors a Barcelona, la qual cosa els hauria separat de les famílies. Estan a punt habitacions i dependències, així com l’àrea d’administració.

Segons Villas, el centre d’atenció a menors també crearà llocs de treball, per la qual cosa és un servei vital per a la zona. La primera fase va comportar la inversió més abundant, de més d’un milió d’euros, i va ser adjudicada a l’empresa Benito Arnó.

A més del de Juneda, la Generalitat també preveu fer centres similars a la Seu d’Urgell i Tremp.

tracking