SEGRE

ENSENYAMENT CAMPANYES

Lles busca famílies per evitar el tancament de l’escola

Encara que té prou matriculats, volen garantir-ne la continuïtat || Editen un vídeo per promocionar el poble

Els nens de l’escola de Lles de Cerdanya.

Els nens de l’escola de Lles de Cerdanya.ESCOLA PORTELLA BLANCA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’escola rural Portella Blanca de Lles de Cerdanya ha iniciat una campanya per captar famílies i garantir la continuïtat del centre educatiu. Ho està fent a través d’un vídeo promocional amb el qual difon els beneficis del model educatiu rural, amb atenció personalitzada i lligat contínuament a l’entorn rural. La reducció del nombre d’alumnes en els últims cursos escolars ha fet que la comunitat educativa es mobilitzi i ara fa una crida a “totes aquelles famílies a qui els agradi la tranquil·litat i el medi rural, siguin de grans àrees metropolitanes o de ciutats o pobles més petits”. Segons la directora del centre, Marta Contreras, el nombre d’alumnes de fa dos cursos era de quinze i el curs passat va disminuir fins als nou, amb els quals es comptarà aquest any.

Al municipi hi ha hagut naixements, però la previsió per al curs vinent encara no està assegurada i per això busquen ampliar el nombre d’inscrits per no atansar-se al límit que estableix la conselleria d’Ensenyament per tancar una escola, que és de cinc.

El centre organitza l’horari per tenir temps per ensenyar esquí de fons a l’estació

L’ajuntament col·labora també amb l’escola i amb la campanya. Contreras va explicar que el consistori disposa des de fa un cert temps d’alguns pisos a l’antiga caserna de la Guàrdia Civil i que els ha posat a lloguer, un fet que “pot ajudar aquelles famílies que arribin de fora del municipi a la recerca d’un lloc tranquil on viure i veure créixer els seus fills”, va dir.

L’escola Portella Blanca porta a terme un projecte amb un horari una mica diferent de la resta dels centres de la ZER Baridà-Batllia, a la qual pertany. Ho fa durant el segon trimestre, avançant mitja hora l’entrada del matí durant tota la setmana (entren a les 09.00 en lloc de les 09.30 hores), cosa que permet tenir lliure una tarda a la setmana, que destinen a fer classes d’esquí de fons, organitzades per l’Associació de Mares i Pares d’Alumnes (AMPA), a les pistes municipals d’esquí. L’esmentada campanya de promoció es difon per totes les xarxes socials.

tracking