SEGRE

SUCCESSOS LESIONS

Crítica una jove al caure d’un cavall a la Seu d’Urgell

Participava en un concurs de salts de la festa major || Va patir un fort cop al cap i va ser evacuada en helicòpter

La jove va ser traslladada en helicòpter a l’Arnau de Vilanova.

La jove va ser traslladada en helicòpter a l’Arnau de Vilanova.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Una jove de 21 anys va resultar ferida crítica ahir al tenir un accident mentre participava en el Concurs Hípic de Salt que se celebrava en el marc de la festa major de la Seu d’Urgell. La jove, procedent de l’hípica de Prats i Sansor (Cerdanya), va caure del cavall i va rebre un fort cop al cap. Els fets van tenir lloc al migdia, enmig de la celebració del concurs. Fonts de l’organització, que era a càrrec del Club Hípic Urgell-Pirineus, van apuntar que la jove disputava la prova de salt dels 80 centímetres quan el cavall va entrepussar amb les tanques i va caure.

El Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) va mobilitzar una ambulància medicalitzada, una ambulància convencional i un helicòpter medicalitzat, que va ser el que va evacuar la ferida fins a l’hospital Arnau de Vilanova de Lleida, on estava ingressada al tancament d’aquesta edició. Fonts del SEM van apuntar que l’estat de la jove en el moment de ser traslladada era crític.

El cavall va entrepussar amb les tanques de la prova dels 80 cm i animal i amazona van caure a terra

Organitzadors del concurs van explicar que l’actuació dels serveis d’emergències va ser molt ràpida i que van treballar per reanimar i estabilitzar la víctima.

Després d’una reunió d’urgència, van decidir suspendre el concurs. “Organitzadors i participants estem commocionats per aquest accident. En competicions com aquesta, tots sabem que hi ha un risc, però no penses mai que pugui succeir un accident tan greu”, van afirmar.

Les mateixes fonts van apuntar que la participació en aquest concurs, celebrat en el marc de la festa major de la localitat, havia superat les expectatives i que el lloc és “idíl·lic” per fer una prova com aquesta. El concurs es portava a terme en un prat annex al Parc Olímpic del Segre.

Segons estadístiques recents de la Federació Catalana d’Hípica, el nombre d’esportistes hípics federats a la província de Lleida aquest any ha augmentat. En concret, n’hi ha 264 (181 dones i 83 homes), la qual cosa posa de manifest una tendència a l’alça d’aquesta afició a Ponent, amb una desena de clubs federats.

tracking