SEGRE

MUNICIPIS PROJECTES

Milloren la mobilitat a Cervera amb les obres del centre històric

Suposa el final de tres anys d’uns treballs en els quals s’han invertit 2,7 milions d’euros || El consistori intervindrà a la plaça Santa Anna i a l’avinguda Catalunya

El túnel que comunica la plaça Santa Anna amb l’avinguda Duran i Sanpere de Cervera.

El túnel que comunica la plaça Santa Anna amb l’avinguda Duran i Sanpere de Cervera.X. SANTESMASSES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Paeria de Cervera afrontarà tres obres per a la millora de la mobilitat després de l’acabament dels treballs a tota la zona històrica, en els quals s’han invertit 2,7 milions d’euros. Les actuacions tindran lloc a la plaça Santa Anna i a l’avinguda Catalunya. D’una banda, el túnel que comunica aquesta plaça amb l’avinguda Duran i Sanpere es farà a un únic nivell i s’eliminaran les voreres. El túnel, fins ara de doble sentit, serà utilitzat només cap a l’avinguda i les tasques tindran un cost de 12.000 euros.

A la mateixa zona, es millorarà l’accés rodat des de la plaça de Santa Anna fins a la Barbacana de Pere III. L’actuació s’ubica al costat del Gran Cafè i té uns 20 metres de longitud per adaptar el nou espai de la plaça a un únic nivell, amb la sortida a la confluència amb la Barbacana i la rambla Lluís Sanpere. Aquesta millora compta amb un pressupost de 20.000 euros.

Finalment, la tercera intervenció tindrà lloc entre l’avinguda Catalunya i la d’Igualada, al costat de l’accés al carrer comercial General Güell. En aquest tram, s’instal·larà un pas elevat d’uns 30 metres de longitud perquè els vehicles redueixin la velocitat. Segons l’alcalde, Ramon Royes, d’aquesta manera es dóna preferència als vianants a l’entrada a la zona comercial.

L’actuació suposarà també eixamplar la vorera situada al costat de la Fonda Bonavista, la qual cosa permetrà un nou espai de terrassa en aquest espai. El cost de l’obra suma uns 60.000 euros. Les tres actuacions es duran a terme en un termini de quatre setmanes entre mitjans de setembre i octubre.

Les obres realitzades a la zona històrica han suposat la millora de 1.253 metres lineals de carrers i places. El pressupost total ha sigut de 2.749.983 euros, dels quals un 72% han estat subvencions. En conjunt, es tracta de la intervenció urbana més gran al centre de la ciutat que s’ha vist mai a Cervera. Malgrat tot, s’hauran de resoldre aspectes concrets com ara el pas i l’estacionament de vehicles pel carrer Major. Així, les obres han portat a obrir de forma permanent aquest vial de vianants al pas de vehicles, la qual cosa ha suposat un deteriorament important del terra i també visual del carrer.

tracking