SEGRE

INFRAESTRUCTURES CARRETERES

Comerciants d'Agramunt demanen que no es construeixi la variant

Un mes després de l’obertura del vial perquè els vehicles pesants no circulin pel centre || Valoren positivament la desviació de camions pel polígon

Vial del polígon d’Agramunt per on ara es desvien els camions.

Vial del polígon d’Agramunt per on ara es desvien els camions.SEGRE TÀRREGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Comerciants d’Agramunt han demanat no construir una variant a la localitat perquè circularien menys vehicles pel centre i temen que es redueixin les seues vendes. Tot i així, tant ells com els veïns valoren positivament la inauguració fa un mes de la remodelació del vial alternatiu pel polígon industrial amb què es va prohibir la circulació de camions i trànsit pesant pel centre de la localitat. La millora es va portar a terme per la falta de recursos per iniciar la construcció d’una variant i els polítics van vendre el vial alternatiu per a camions com una solució temporal a l’espera que millori la situació econòmica i poder construir-la. Comerciants com Damià Penella, de Cal Batistet, es mostren satisfets amb l’alternativa del polígon que ha permès descongestionar el trànsit pesant del centre. Penella va explicar que “no tenia sentit que els tràilers i els camions circulessin pel centre, ja que tampoc no hi podien parar”.

Per la seua part, Teresa Gili, de Floristeria Gili, va valorar positivament que “els camions ja no passin pel centre, perquè era perillós”.

Tots dos van coincidir a demanar que els vehicles continuïn passant per la travessia urbana i en la no-construcció de la variant, projectada des de fa molts anys. Penella va apuntar que “molts comerços del centre vivim gràcies a la gent de pas i amb la variant hauríem de tancar”.

L’alcalde, Bernat Solé, va destacar que el fet de restringir el pas dels vehicles pesants “ha pacificat el trànsit, ha reduït el soroll i ha millorat la seguretat de les persones”.

D’altra banda, la Granja d’Escarp i Seròs esperen poder construir variants i reduir el trànsit de vehicles per totes dos localitats.

Almenar tem que l’autovia afecti el comerç Veïns i comerciants d’Almenar s’han mostrat preocupats perquè l’entrada en servei de l’A-14 entre Lleida i Almenar pugui afectar els comerços del municipi, ja que els vehicles podrien deixar de transitar pel centre de la localitat.

Vial del polígon d’Agramunt per on ara es desvien els camions.

Vial del polígon d’Agramunt per on ara es desvien els camions.SEGRE TÀRREGA

tracking