SEGRE

SERVEIS PROVEÏMENT

La Segarra recupera la gestió de l'aigua en alta als 10 anys

Fins ara estava en mans d’una aliança d’empreses de la Paeria i Sorea || El consell pretén optimitzar el servei

Un operari amb una màquina per revisar el clavegueram.

Un operari amb una màquina per revisar el clavegueram.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Gestió d’Aigües de la Segarra (GAS) oferirà a partir del divendres dia 1 el servei comarcal d’aigües adjudicat fa més de deu anys a l’Empresa d’Aigües i Serveis de Cervera i Segarra (EASCS), una entitat mixta, amb el 51% del capital de la Paeria de Cervera i el 49% de Sorea. En el moment de la concessió (l’any 2007, encara que la firma del contracte té data de 2008), el preu va ser de 260.000 euros anuals per deu anys. El servei va finalitzar el setembre del 2016 i el consell va demanar-ne la pròrroga fins a decidir el futur de la concessió. Ara ha optat per recuperar el servei. Segons el conseller responsable d’aigües, Josep Llobet, això permetrà optimitzar la gestió del servei i augmentar els ingressos per a la comarca. La recuperació es portarà a terme subrogant els quatre treballadors i la maquinària que en el seu dia ja es va traspassar del consell a l’empresa d’aigües de Cervera. Es tracta del proveïment de l’aigua en alta a 18 dels 21 municipis de la Segarra (els de la vall del Llobregós es proveeixen d’altres captacions). GAS s’ocuparà de portar l’aigua des de la captació del Sió i el Cercavins fins als dipòsits, del manteniment de la xarxa i la potabilitzadora de Ratera.

L’empresa mixta manté la gestió del clavegueram

L’EASCS manté la gestió dels cinquanta-sis quilòmetres de canonades que integren la xarxa de clavegueram de Cervera i l’empresa Sorea inspecciona aquests dies l’equipament. Les revisions van començar al juliol i acabaran a l’octubre i tenen per objectiu avaluar l’estat i el funcionament. D’altra banda, l’alcalde de Cervera, Ramon Royes, va admetre que la pèrdua del servei d’aigua suposarà una reducció dels ingressos de l’empresa mixta d’aigües, si bé considera “legítima” aquesta mesura.

El de la Segarra és un cas més d’administracions que han decidit en els últims anys assumir de nou la gestió de serveis públics després d’anys privatitzada. Per exemple, Vilagrassa i Bellpuig han remunicipalitzat el servei d’aigua.

tracking