SEGRE

URBANISME ZONES VERDES

Queixes de veïns de Bell-lloc per l’abandó del parc de la Pineda

El consistori estudia posar-hi tanques i tancar-lo per protegir-lo d’actes incívics

El parc de la Pineda presentava ahir aquest aspecte.

El parc de la Pineda presentava ahir aquest aspecte.XAVI FARRENY

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Veïns de Bell-lloc d’Urgell han mostrat el seu malestar per l’estat de semiabandó en el qual es troba la Pineda, un emblemàtic parc municipal situat als afores de la població. Les instal·lacions havien sigut un destacat punt d’activitats lúdiques i de lleure dels habitants del municipi i havien arribat a acollir celebracions populars i institucionals, com els actes de l’Onze de Setembre, però s’han degradat de forma evident amb el pas dels anys i durant tot aquest temps no s’hi han dut a terme actuacions importants de manteniment o rehabilitació.

Alguns dels arbres del parc estan morts i d’altres, en molt mal estat; les barbacoes, abandonades; les graelles, arrancades; hi ha escombraries escampades per tota la zona, com ara botelles, llaunes o plàstics, i part de les baranes de fusta que envolten la zona verda han desaparegut.

A més, es dóna la circumstància que hi va haver un robatori, fa uns mesos, de gairebé la meitat de la tanca metàl·lica que envolta els antics dipòsits d’aigua potable municipals annexos al parc, la qual cosa ha deixat la instal·lació sense protecció. L’alcalde de Bell-lloc d’Urgell, Carles Palau, va assenyalar ahir que el parc es troba “en un estat lamentable” i va avançar que aquest pròxim hivern està previst procedir a la tala i la neteja dels pins morts de la zona, amb un cost aproximat d’uns 5.000 euros, per, posteriorment, replantar alguns arbres.

Palau també va precisar que de forma periòdica tallen l’herba de la zona verda i va subratllar que l’ajuntament ja ha ordenat la reposició de la tanca dels antics dipòsits d’aigua, que actualment s’utilitza per al reg agrícola.

Així mateix, va avançar que el consistori del municipi estudia la possibilitat de posar tanques a tot el recinte i tancar-lo amb clau per protegir-lo dels actes incívics detectats al parc, concentrats principalment durant els caps de setmana. El parc només s’obriria sota cita prèvia, si algú ho requereix per utilitzar-lo.

tracking