SEGRE

TURISME BALANÇ

El turisme tanca un bon agost i confirma un creixement del 5 al 7%

El sector estima que ha superat les xifres de l’any passat i arriba a nivells previs a la crisi || El patronat de Turisme confirma un ascens de turistes fins al juliol

Els bungalous han penjat el cartell de ple durant tot l’estiu. A la imatge, el càmping d’Àger.

Els bungalous han penjat el cartell de ple durant tot l’estiu. A la imatge, el càmping d’Àger.ÒSCAR MIRÓN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Un estiu amb més visitants que l’any passat reafirma l’alça del turisme a les comarques de Lleida, mentre que el sector compara les xifres d’ocupació amb les dels anys previs a la crisi. Així ho estimen ja les associacions turístiques lleidatanes, a l’espera de conèixer-se les dades definitives del mes d’agost.

El patronat de Turisme de la Diputació, per la seua part, va afegir que les 625.000 persones i 1.386.000 pernoctacions registrades entre el gener i el juny (en el cas dels hotels, fins al juliol) suposen ja un augment de més del 7% respecte al mateix període de l’any passat. Això s’ha traduït també en un augment en la contractació d’activitats de turisme d’aventura.

L’ocupació hotelera ha augmentat aquest estiu almenys un 5% respecte al 2016, segons els primers càlculs de la Federació d’Hostaleria. El seu president, Josep Castellarnau, va assenyalar que establiments del Pirineu han penjat el cartell de ple a l’agost i va valorar que “s’està notant un repunt després de la crisi”. També s’han omplert els bungalous dels càmpings, el sector on més ha augmentat l’afluència de públic. Això s’ha traduït en un increment de la facturació de fins a un 10%, segons la presidenta de l’associació de càmpings lleidatana, Marta Cortina. “Poden ser les millors dades des de l’inici de la crisi.” Les cases rurals, per la seua part, preveuen arribar a l’objectiu previst a l’inici de la campanya d’assolir un 80% d’ocupació mitjana. Això suposa estabilitzar els bons resultats de l’any anterior, que van ser els millors des del 2008. L’objectiu de la presidenta de la Federació de Turisme Rural, Nuria Ferrando, és mantenir aquest creixement.

El sector dels esports d’aventura al Pallars Sobirà també ha superat aquest estiu la xifra de serveis oferts el 2016, amb un increment del 8% (com va avançar SEGRE el 16 d’agost).

El president de l’Associació d’Empreses d’Esports d’Aventura del Pallars Sobirà, Florido Dolcet, va puntualitzar que la temporada d’estiu per a aquestes firmes es prolonga fins al dia 15 d’octubre i que, de moment, han aconseguit complir l’objectiu de créixer entre un 5 i un 8% en el nombre de serveis durant aquest any.

tracking