SEGRE

MEDI AMBIENT FAUNA

Noves protestes per danys d'óssos, voltors i senglars

UP prepara mobilitzacions en els propers mesos || Exigeix mesures que evitin perjudicis a agricultors i ramaders

UP va organitzar una xarrada informativa a la Pobleta de Bellveí.

UP va organitzar una xarrada informativa a la Pobleta de Bellveí.UP

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El sindicat Unió de Pagesos (UP) prepara noves mobilitzacions en els propers mesos per reclamar a la Generalitat mesures que evitin els danys que óssos, voltors, senglars i altres espècies de fauna salvatge ocasionen a l’activitat agrícola i ramadera de les comarques de muntanya. Així ho va explicar ahir el responsable d’organització de l’entitat, Josep Carles Vivente, que va puntualitzar que per ara no han decidit un calendari per a aquestes manifestacions, en un moment en què l’oposició als óssos s’intensifica al sud de França (vegeu el desglossament). UP va organitzar a la tarda una conferència informativa a la Pobleta de Bellveí (la Torre de Capdella) sobre les reclamacions que poden fer els agricultors i ramaders afectats per danys de fauna salvatge.

D’altra banda, el Conselh Generau d’Aran ha demanat a la direcció general de Medi Natural de la Generalitat que informi els ramaders de la Val sobre les circumstàncies en què l’assegurança del Govern per a danys per fauna salvatge compensa atacs de l’ós. “Molts creuen que indemnitza els animals desapareguts i no és així”, va indicar el Conselh.

Queixes a Lleida mentre el rebuig a l’ós creix a França La preparació de noves protestes pels perjudicis que ocasiona la fauna salvatge a les comarques del Pirineu de Lleida arriba mentre el rebuig a l’ós s’intensifica al sud de França: la majoria del consell departamental de l’Arieja ha reclamat aquesta setmana al Govern gal que retiri tots els exemplars de la serralada. Aquesta crispació a França, el detonant de la qual va ser la mort de més de 200 ovelles arran d’un atac de l’ós a prop de la frontera el juliol passat (amb 174 d’estimbades a Lladorre), es va evidenciar divendres passat, quan quatre membres de l’equip de seguiment francès d’aquesta espècie van ser rebuts amb trets a l’aire i amenaces de mort quan van anar a verificar un atac atribuït a l’ós.

tracking