SEGRE

PATRIMONI RESTAURACIÓ

Obres per consolidar i millorar accessos al temple de Torrebesses

Es treballa en una esquerda, tot i que no hi ha risc d’ensorrament

Com quedarà el temple.

Com quedarà el temple.A.T.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament de Torrebesses ha començat les obres de consolidació i condicionament de l’entorn de l’església de Sant Salvador, una actuació que comportarà una reconstrucció de l’entrada al temple, habilitar un replà lateral, eliminar una esquerda i recuperar la creu de terme. Segons l’alcalde, Mario Urrea, reconstruir l’entrada suposarà remodelar les escales actuals i habilitar una rampa per facilitar l’accés a les persones amb mobilitat reduïda darrere de l’absis. D’altra banda, també es consolidarà el lateral de l’església on hi ha una esquerda en la qual ja es va actuar fa uns deu anys, per la qual cosa no hi ha risc de caiguda, “encara que es vol enfortir l’estructura per evitar problemes futurs i ajuntar les pedres”, va explicar Urrea.

L’església de Sant Salvador, d’estil romànic de transició, data dels segles XII i XIII. Els treballs no comportaran el tancament, ja que s’habilitarà una entrada auxiliar perquè es pugui assistir a les misses i els actes religiosos. L’actuació costarà uns 35.000 euros, que sufragaran la Diputació i la conselleria de Cultura. Urrea va indicar, d’altra banda, que s’aprofitarà la intervenció per col·locar una rèplica de la creu de terme que hi ha al museu de la localitat.

S’ha de recodar que també s’està actuant en altres esglésies del Segrià, com és el cas de la Granja d’Escarp i que el mes vinent començarà la reconstrucció de la de Rosselló, que es va desplomar el gener del 2016.

Com quedarà el temple.

Com quedarà el temple.A.T.

tracking