SEGRE

SUCCESSOS SERVEIS

Veïns de l'Albi, sense telèfon ni internet per l'incendi de dilluns

El foc va calcinar més d’un quilòmetre de cable que encara no ha estat reposat

L’incendi va devastar 34 hectàrees forestals a les Garrigues.

L’incendi va devastar 34 hectàrees forestals a les Garrigues.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’incendi forestal de dilluns entre l’Albi i Vinaixa, que va calcinar 34 hectàrees, ha deixat desenes de llars de la primera població sense connexió telefònica ni d’internet. Es tracta dels abonats de la companyia Movistar. El primer tinent d’alcalde, Adrià Vives, va explicar ahir a aquest diari que “l’ajuntament s’ha posat en contacte amb la companyia i ens ha explicat que el problema és per l’incendi, que va cremar aproximadament 1,2 quilòmetres del cable de fibra òptica, dades i telefonia”.

Així, per exemple, el consultori mèdic s’ha quedat sense internet i els sanitaris i usuaris havien d’acudir a l’ajuntament per tramitar documents. Vives va afegir així mateix que “també ha afectat els mòbils, que pràcticament no tenen cobertura i han perdut el senyal de 4G”. El primer tinent d’alcalde va explicar que “Movistar ens ha comentat aquest migdia (per ahir) que ja s’estan reparant els pals però que desconeixen encara quan podran reposar el cable, ja que no en tenien de disponible”.

L’avaria continuava afectant ahir desenes d’usuaris i la companyia no sabia quan es podria reparar

Per la seua part, a Vinaixa, l’ajuntament no tenia constància de problemes amb la telefonia. L’alcalde, Jordi Sarlé, va afirmar que “no hem rebut queixes però sí que és veritat que l’incendi va calcinar diversos pals de telefonia”.

El foc, que es va originar a primera hora de la tarda, també va obligar a tallar dos carreteres (l’LP-7013 i l’LP-7013a) i va afectar una granja en la qual no hi havia animals. Les flames es van originar a la zona coneguda com els Camins de l’Albi, prop del quilòmetre 1,5 de l’LP-7013a, que connecta aquesta població amb Vinaixa. Van cremar principalment rostolls, camps i oliveres.

Els Bombers de la Generalitat el van donar per controlat a les 23.00 hores de dilluns i alguns desallotjats van poder tornar a les cases. Set dotacions van continuar treballant fins dimarts a les 18.00 hores, quan el van donar per extingit. Per la seua part, els Agents Rurals continuen investigant les causes que el van originar.

tracking