SEGRE

SUBMINISTRAMENTS AIGÜES

Guissona planteja recuperar el servei d’aigua després de 25 anys

Ha encarregat un estudi per conèixer els costos i la viabilitat

Imatge d’un carrer del centre de Guissona.

Imatge d’un carrer del centre de Guissona.X. SANTESMASSES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Guissona es planteja remunicipalitzar el servei d’aigua que des de fa més d’un quart de segle gestiona l’empresa Sorea. Segons l’edil d’Urbanisme, Àngel Masanés, s’ha encarregat un estudi per conèixer els costos reals del servei i la viabilitat d’aquest. “Actualment els desconeixem”, va afegir. Amb l’estudi, es pretén recuperar la gestió o plantejar les bases per a una nova concessió. El regidor va explicar que es tracta de conèixer les inversions portades a terme, l’estat de les conduccions i el manteniment que es fa a la depuradora municipal. La concessió acaba al desembre i Masanés va recordar que en l’actualitat el servei té un cost anual d’uns 300.000 euros. L’estudi estarà redactat en un termini de seixanta dies, prou temps per debatre el futur del subministrament, va comentar l’edil.

Si es porta a terme la remunicipalització del servei, seria el primer ajuntament de la Segarra que el recupera, encara que hi ha altres casos a Lleida, com ara Bellpuig i Vilagrassa, mentre que la comarca vol recuperar la gestió de l’aigua en alta (des de la captació fins al dipòsit). Masanés va explicar que l’augment del preu de l’aigua en els últims anys “porta a plantejar-se una reducció dels costos”.

Guissona es proveeix de forma mixta dels pous propis i de l’aigua potabilitzada de Ratera, procedent de la portada de la vall de Sió, a l’espera de la connexió amb el Segarra-Garrigues, que, de moment, està paralitzada.

tracking