SEGRE

TRIBUNALS QUERELLA

Querella d'un bomber voluntari contra el director d'Emergències

És el cap del parc i acusa Juli Gendrau i uns altres tres alts càrrecs d’Interior de voler fer-lo fora del cos amb suposades falsedats || La jutge ha admès a tràmit la causa i la Fiscalia l’estudiarà

Alcalà, president d’Asbovoca, amb l’advocat Eduard Aguayo.

Alcalà, president d’Asbovoca, amb l’advocat Eduard Aguayo.LLEONARD DELSHAMS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El cap del parc de bombers voluntaris de Coll de Nargó, Jordi Fabra, que al seu torn és el secretari general de l’Associació de Bombers Voluntaris de Catalunya (Asbovoca), ha presentat una querella criminal contra quatre alts càrrecs d’Interior, entre ells el director general d’Emergències, Juli Gendrau, per haver emès un informe amb suposades falsedats per fer-lo fora del cos. Fabra va presentar la querella davant del jutjat d’Instrucció número 8 de Barcelona el passat 12 de juny contra Gendrau, Rosa Pérez (subdirectora d’Administració i Recursos Humans) i Marta Gordi, advocada en cap de la Generalitat al departament d’Interior. Posteriorment, el 4 de juliol va ampliar la querella contra Aurora Manchón, responsable jurídica, al comprovar que firmava juntament amb Marta Gordi l’informe contra ell. Segons va explicar ahir a SEGRE l’advocat de Jordi Fabra, Eduard Aguayo, a l’informe “s’exposen uns fets no verificats, relatats de forma desestructurada, sobre el lloc de residència i treball de Fabra” (està empadronat a Coll de Nargó i treballa a Andorra). Per a Aguayo, l’informe “fa una interpretació arbitrària de l’ordenació jurídica per justificar l’expulsió del cos de Bombers de Fabra per uns requisits aplicables únicament per accedir al cos”, com és el de residir en un radi de 15 quilòmetres del parc.

També fa referència a una compensació econòmica que Fabra va rebre durant una baixa laboral i que, segons fan constar els responsables d’Interior a l’esmentat informe, l’hauria percebut de forma indeguda. Josep Maria Alcalà, president d’Asbovoca, va afirmar ahir que “és un complot per fer-lo fora del cos”.

Per la seua part, la magistrada del jutjat d’Instrucció 8 de Barcelona va admetre la querella a tràmit i la va derivar a la Fiscalia. El president d’Asbovoca també va avançar ahir que l’associació es personarà com a acusació particular en el cas i que, a més, ampliarà la querella contra el secretari general d’Interior, Cèsar Puig.

Interior nega les acusacions i diu que va detectar irregularitats La direcció general de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments (DGPEIS) va emetre el seu informe jurídic després de “detectar diverses irregularitats en la situació del senyor Fabra”, segons va explicar una portaveu, que va afegir que arran de la baixa es va detectar que “incomplia requisits per continuar formant part del cos”. Un dels quals és que Fabra “té nacionalitat andorrana, fet que significa que té la residència allà”, segons va informar la portaveu, “per la qual cosa el parc de Coll de Nargó li queda a uns 45 km”. Interior va suspendre el pagament de la baixa per l’accident laboral que va tenir a l’entendre que “l’estava cobrant indegudament”. Així mateix, la direcció general nega qualsevol falsedat i assegura que li consta que el querellant no està empadronat a Coll de Nargó.

tracking