SEGRE

MUNICIPIS INDÚSTRIA

L’Incasòl ven parcel·les ‘a mida’de sòl industrial a Almacelles

Rebrà ofertes fins al dia 21 per urbanitzar fins a 3,8 hectàrees a demanda d’empreses || Condiciona les obres que aquestes ocupin prou terreny i dipositin fiances

Imatge d’arxiu de terrenys de l’Incasòl a Almacelles.

Imatge d’arxiu de terrenys de l’Incasòl a Almacelles.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Institut Català del Sòl (Incasòl) ha posat a la venda aquest mes parcel·les de sòl industrial a mida en una superfície de 3,8 hectàrees de la seua propietat a Almacelles. Són terrenys sense urbanitzar pròxims a l’accés sud de l’autovia A-22 i suposen una petita part dels que va adquirir durant la dècada passada per a un gran polígon logístic que no es va arribar a desenvolupar. Davant aquell macroprojecte fallit, l’ens de la Generalitat planteja ara una fórmula de comercialització inèdita a Lleida: rebrà fins al dia 21 sol·licituds d’empreses i aquestes decidiran la mida de les futures parcel·les.

A partir d’aquesta data, l’Incasòl condiciona l’inici de les obres que els sol·licitants dipositin el 25% del preu final de les parcel·les, que oscil·larà entre 38 i 42 euros per metre quadrat, i que les empreses ocupin la totalitat o almenys la major part de les 3,8 hectàrees que hi ha a la venda. Així ho ha comunicat a l’ajuntament. Aquest, al seu torn, va apuntar que una desena d’empreses locals s’han interessat a adquirir sòl en aquest futur polígon (vegeu el desglossament).

La urbanització d’aquests terrenys requerirà que l’ajuntament modifiqui la planificació urbanística, amb canvis en el pla d’ordenació municipal (Poum) i un nou pla parcial. També serà necessari redactar el projecte d’urbanització i reparcel·lar els terrenys.

L’alcalde, Josep Ibarz, va destacar que l’obertura d’aquest procés per construir un nou polígon suposa una oportunitat per a la creació d’ocupació al municipi i, a més, obre la porta a compartir despeses d’urbanització per desenvolupar el polígon Pla de les Vinyes, de propietat municipal i annex als terrenys que ven ara l’Incasòl

.

tracking