SEGRE

MEDI AMBIENT RESIDUS

Més de 374.000 € per renovar i ampliar la deixalleria de Vielha

Tindrà més capacitat i podrà acollir fins a 14 contenidors

Les obres per ampliar la deixalleria de Vielha.

Les obres per ampliar la deixalleria de Vielha.C.G.A.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Conselh ha iniciat les obres per reformar i ampliar la deixalleria de Vielha a fi d’augmentar-ne la capacitat i incrementar la recollida selectiva. L’actuació costarà més de 374.000 euros. L’objectiu és maximitzar l’espai per acollir més contenidors, de forma que s’ha adoptat un disseny que emula una “espina de peix” i la capacitat de selecció es podrà fer en catorze contenidors, davant dels cinc actuals.

D’altra banda, la infraestructura s’adaptarà als requisits establerts per l’Agència de Residus de Catalunya (ARC). També s’ha analitzat la trajectòria dels vehicles pesants i s’ha ampliat la longitud de la porta d’accés per facilitar la circulació.

A més, s’ha previst una reserva d’espai per a futures instal·lacions complementàries com són el sistema de compactació de cartró i altres activitats de selecció i trituratge. S’ha de recodar que l’ARC va destacar recentment la millora en la recollida selectiva a Aran, i en especial d’orgànica, que ha permès passar en quatre anys d’un 29% de reciclatge a un 47% (vegeu SEGRE del 2 d’agost).

tracking