SEGRE

MOBILITAT FERROCARRIL

Un incendi obliga a paralitzar una hora 4 AVE entre Lleida i Tarragona

Un foc a prop de la línia d’alta velocitat entre Alcover i l’Espluga de Francolí || Tres combois queden parats a la capital del Segrià i un a l’estació tarragonina

Trens d’alta velocitat parats a la tarda a l’estació de Lleida per un incendi a Tarragona.

Trens d’alta velocitat parats a la tarda a l’estació de Lleida per un incendi a Tarragona.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Un incendi forestal entre els municipis tarragonins d’Alcover i l’Espluga de Francolí va obligar ahir a la tarda a paralitzar durant una hora la circulació de quatre trens de la línia d’alta velocitat (AVE) entre Lleida i Tarragona. Tres d’aquests combois van quedar detinguts a partir de les 17.50 hores a l’estació de la capital del Segrià, mentre que un altre va haver d’esperar a la del Camp de Tarragona fins que es va restablir el trànsit, cap a les 18.40 h. Així ho van corroborar ahir fonts de Renfe, que no van poder precisar el nombre de viatgers afectats, encara que van apuntar que aquests podran reclamar a partir d’avui la devolució total o parcial de l’import de viatge, en funció del retard sofert i del tipus de bitllet que havien adquirit.

L’incendi va tenir lloc en una zona forestal i agrícola coneguda com el Camí de Pira, pròxima a les vies de la línia de l’AVE, i Renfe va suspendre per seguretat el trànsit de trens a instàncies dels serveis d’emergències. Cinc mitjans aeris i onze dotacions terrestres dels Bombers es van fer servir en les tasques d’extinció de les flames fins que la circulació de trens va poder restablir-se.

Els combois sortiran de la capital del Segrià cinc minuts abans per no acumular retards

Mentre van durar les tasques d’extinció, el foc va obligar a aturar a Lleida dos trens que feien el trajecte des de Madrid a Barcelona i un tercer que havia partit de Gijón amb destinació a la capital catalana. Per la seua part, el comboi que va interrompre el seu recorregut a l’estació del Camp de Tarragona feia el trajecte des de Barcelona fins a Madrid.

El transport alternatiu sortia una hora abans de la capital del Segrià per arribar a temps a l’enllaç amb el ferrocarril a les Borges cap a Barcelona, però la tornada a la normalitat comportarà nous canvis en l’horari.

Els combois sortiran de Lleida cinc minuts abans per no acumular gaire retard, perquè en el tram entre Puigverd i Juneda (on van quedar inutilitzats els sistema de gestió del trànsit, senyalización i instal·lacions de seguretat) han de disminuir la velocitat.

En canvi, els que surtin des de Barcelona ho faran en l’horari habitual, encara que arribaran, com a mínim, cinc minuts més tard del previst. Operaris d’Adif continuen treballant en la reposició de les instal·lacions afectades, però ara les tasques permeten la circulació de trens de passatgers.

El regional de Lleida a les Borges, en servei dillunsEl tren entre Lleida i les Borges tornarà a entrar en servei dilluns després que l’explosió que es va produir a l’estació de Puigverd el passat 14 d’agost va obligar que el trajecte es cobrís amb autocar durant els dies feiners, segons van informar ahir des de Renfe i Adif.

tracking