SEGRE

INFRAESTRUCTURES REIVINDICACIÓ

Front al Segrià per exigir davant del jutge obres en camins de la CHE

Dels ajuntaments d’Alcarràs i Gimenells i les dos EMD de Raimat i Sucs

Diversos alcaldes van portar les peticions al Parlament el 2016.

Diversos alcaldes van portar les peticions al Parlament el 2016.AJUNTAMENT D’ALCARRÀS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els ajuntaments d’Alcarràs i Gimenells i les dos entitats municipals descentralitzades (EMD) de Lleida, Raimat i Sucs, han acordat un front comú per exigir davant dels tribunals que la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre (CHE) repari els camins de la seua propietat que comuniquen aquests pobles. En les properes setmanes aixecaran acta notarial de les desenes de sots i esquerdes al llarg d’aquestes vies i la remetran a l’organisme del ministeri d’Agricultura per reclamar-li que repari aquests desperfectes (vegeu el desglossament). Si no reben resposta en un termini de tres mesos, o si aquesta és desfavorable, presentaran conjuntament un recurs contenciós administratiu. Així ho van corroborar ahir l’alcalde d’Alcarràs, Miquel Serra (ERC); i el de Gimenells, Dante Pérez (PSC).

Raimat i Sucs, per la seua part, participaran també en l’elaboració de l’informe dels desperfectes i, arribat el cas, tenen intenció de personar-se en el recurs davant dels tribunals com a EMD i no a través de la Paeria de Lleida. En aquest sentit, el segon tinent d’alcalde i responsable d’Urbanisme de la capital del Segrià, Fèlix Larrosa, va puntualitzar que, si bé les dos entitats descentralitzades actuen per iniciativa pròpia, el consistori lleidatà dóna suport també a aquesta reivindicació. A primers de març el Congrés va aprovar una proposició no de llei on instava a reparar les vies i traspassar-les “a les administracions que correspongui”.

Anys de peticions d’ajuntaments i veïns sense cap resultatEl deteriorament dels camins propietat de la CHE després d’anys d’abandó ha ocasionat protestes en els últims anys, amb la creació d’una plataforma de veïns dels municipis afectats per reclamar reparacions. Els ajuntaments, per la seua part, han mantingut contactes amb la CHE i amb diputats al Parlament i el Congrés amb aquesta mateixa finalitat. Res no ha servit fins ara perquè l’Estat dugui a terme obres en aquestes vies de la seua propietat. Aquesta nova temptativa busca ara forçar la Confederació a actuar en aquests camins.

tracking