SEGRE

INFRAESTRUCTURES AEROPORT

Alguaire amplia horaris i tanca l'estiu amb un repunt de viatgers

Obre tres hores més fins a l’octubre per aconseguir atreure més clients || L’aeroport espera obtenir els permisos per acollir la Festa al Cel el 24 de setembre

Passatgers que van arribar ahir des de Menorca a l’aeroport d’Alguaire.

Passatgers que van arribar ahir des de Menorca a l’aeroport d’Alguaire.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’aeroport d’Alguaire va tancar ahir la temporada de vols d’estiu amb un total de 3.274 viatgers, segons va explicar el director de la infraestructura, Antoni Serra. Aquestes dades suposen un lleuger augment respecte a l’any anterior, quan es van registrar 3.212 passatgers i, segons Serra, significa la “consolidació” dels vols a les Balears durant els mesos estivals i es constata una “tendència a l’alça”.

Els vols a Palma són, una vegada més, els que han rebut un major nombre de viatgers, amb un total de 1.174. Els segueixen Menorca, amb 1.080, i Eivissa, amb 1.020.

Entre el juliol i el setembre, s’han registrat 3.274 passatgers, davant dels 3.212 de l’estiu del 2016

Les destinacions de Palma i Eivissa mantenen aproximadament el nombre de passatgers, mentre que el de Menorca ha registrat aquest any un creixement de l’11%. El director va afirmar que dos vols van haver de ser cancel·lats a causa de problemes tècnics i els clients van ser traslladats fins a Barcelona. Va quantificar els afectats en aproximadament vuitanta passatgers.

A més, Serra va apuntar que aquest estiu han ampliat tres hores i mitja els horaris d’operacions per captar més clients i vols de les empreses que tenen la base a l’aeroport. Així, l’aeroport obre les portes a les 09.00 i tanca a les 20.30 hores i es mantindrà igual fins al mes d’octubre. Així mateix, a partir de la tardor, esperen que comencin a arribar els pilots en pràctiques de Vueling i a l’hivern rebran els alumnes de l’Aeroclub de Barcelona-Sabadell, que realitzaran els vols nocturns de la Barcelona Flight School.

Serra va assegurar que actualment esperen rebre els permisos per acollir la Festa al Cel el proper dia 24 de setembre, una opció que es va plantejar a finals del mes de juliol, quan la Generalitat va descartar que se celebrés a Santa Susanna, a la comarca del Maresme, per qüestions de seguretat. El director treballa amb la previsió que pugui tenir lloc aquest mes, però si no fos possible l’objectiu seria aconseguir que se celebrés a Lleida el 2018.

tracking