SEGRE

ROBATORIS INVESTIGACIÓ

Detingut un nen de 14 anys per sis robatoris en piscines municipals

Hauria entrat a les d’Albesa, Algerri, la Portella i Torrefarrera || Va ser arrestat quan conduïa un cotxe robat i seria el líder d’un grup de lladres

Imatge d’ahir de les piscines municipals de Torrefarrera, on haurien robat els detinguts.

Imatge d’ahir de les piscines municipals de Torrefarrera, on haurien robat els detinguts.ÒSCAR MIRÓN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Mossos d’Esquadra han detingut un nen de 14 anys i un jove de 18 per sis robatoris en piscines de les comarques del Segrià i la Noguera entre finals de juliol i finals d’agost. Segons van explicar ahir les fonts policials, els investigadors sospiten que els robatoris els cometia un grup de joves que podria estar liderat pel nen de 14 anys. Els dos detinguts són veïns de la localitat de Torrefarrera i estan en llibertat a l’espera de ser citats pel jutjat. En total, se’ls imputen sis robatoris a les piscines municipals d’Albesa, Algerri, la Portella i Torrefarrera. El modus operandi consistia a robar un cotxe per anar cap a les piscines, forçar totes les casetes i emportar-se tot el que trobaven, des de menjar fins a botelles d’alcohol i fins i tot algun ordinador portàtil. Buscaven els possibles objectes de valor que hi havia a les casetes i si trobaven diners en efectiu a la caixa del bar.

El primer arrest es va produir el passat 22 d’agost quan els Mossos van interceptar els dos investigats a Albesa a bord d’un vehicle robat. Arran d’aquesta detenció, la Policia va poder imputar-los els robatoris a les piscines, encara que no descarten que actuessin sols. Posteriorment, el nen de 14 anys va tornar a ser detingut el passat 1 de setembre a Torrefarrera quan conduïa un vehicle que havia estat robat dies abans al mateix municipi. En aquest cas, els Mossos d’Esquadra imputen al major d’edat els sis robatoris a les piscines i un robatori de vehicle. Quant al nen, es creu que és autor dels robatoris a les piscines, de dos vehicles i també d’un habitatge, ja que s’hauria emportat un dels cotxes de l’interior d’un pàrquing. El jutjat de Balaguer instrueix les diligències contra el major d’edat, mentre que el nen està en mans de la Fiscalia de Menors.

Els robatoris en piscines i altres espais públics com col·legis es produeixen de forma habitual a l’estiu. Els lladres entren de nit i causen importants danys materials. A començaments d’agost, la Guàrdia Urbana va detenir a Lleida dos adolescents de 14 i 17 anys per entrar a robar al col·legi Parc de l’Aigua, del barri de la Bordeta. Anaven equipats amb llanterna, guants i samarretes per cobrir-se la cara.

tracking