SEGRE

URBANISME MOBILITAT

Golmés ultima la construcció d'un passatge per a vianants d'accés a l'escola

Per augmentar la seguretat, s’ha habilitat en un solar on hi havia dos edificis

Les obres de construcció del nou passatge.

Les obres de construcció del nou passatge.J.GÓMEZ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’ajuntament de Golmés ultima la construcció d’un nou passatge per a vianants que es convertirà en el nou accés al col·legi de Primària Francesc Arenes. Segons va assenyalar l’alcalde, Jordi Calvís, aquesta obra s’ha portat a terme amb l’objectiu d’augmentar la seguretat viària en els accessos al centre educatiu, pels quals passen aproximadament prop de 170 alumnes i familiars diàriament. Fins ara, la porta d’accés al centre donava directament al carrer Raval, la qual cosa representava un risc tenint en compte que hi passa un gran nombre de cotxes en les hores d’entrada i sortida dels alumnes. Ara, aquesta entrada se suprimirà.

El nou passatge, de 6,5 metres d’ample i 23 de llarg i d’una única sortida cap al mateix carrer Raval, ja es podrà utilitzar a l’inici d’aquest curs, la setmana que ve, i només quedaran petites actuacions per completar l’obra, que també inclou habilitar diverses zones enjardinades i col·locar bancs, així com instal·lar un aparcament per a bicicletes. El consistori de Golmés també estudia quin nom li donarà a aquest passatge per als vianants. Així mateix, la remodelació també ha permès ampliar el pati del col·legi de Golmés, en què el nombre d’alumnes ha anat creixent progressivament durant els últims anys. El consistori va adjudicar les obres de construcció d’aquest nou passatge a l’empresa Grup Tecno-Conrad, S.L. per uns 82.000 euros.

Per poder dur a terme aquesta destacada actuació, el consistori havia adquirit dos edificis annexos (un magatzem i una casa antiga) que va procedir a enderrocar quan va finalitzar el curs escolar el mes de juny. Les obres, amb un pressupost total de 21.692 euros, van anar a càrrec de Romà Infraestructuras SAU. Posteriorment, es va iniciar la construcció del passatge.

tracking