SEGRE

INFRAESTRUCTURES AEROPORTS

L''overbooking' en un vol deixa a terra una desena de passatgers a l'aeroport d'Alguaire

Una avaria en un avió d’Air Nostrum va obligar a contractar-ne un altre amb menys seients que els venuts || L’aeroport té constància d’un altre episodi, en què van vendre més bitllets dels que podien oferir

Passatgers dels últims vols d’aquest estiu a Alguaire.

Passatgers dels últims vols d’aquest estiu a Alguaire.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’aeroport de Lleida-Alguaire ha registrat aquest estiu els seus primers casos d’overbooking dels quals es té constància, que han deixat a terra almenys una desena de passatgers. Un d’aquests episodis va succeir el dia 18 d’agost en un vol d’Air Nostrum, l’aerolínia regional d’Iberia, que sortia cap a Eivissa a les 14.35 hores. Josep Vall-llovera, que aquell dia viatjava amb la seua dona, va ser un dels afectats i va explicar ahir que a l’arribar al taulell de facturació els van informar del problema. Segons Vall-llovera, els treballadors de l’aeroport els van dir que els clients que entrarien a l’avió serien elegits per sorteig mitjançant una llista aleatòria.

Fonts d’Air Nostrum van apuntar que aquell dia es va produir una avaria a l’avió programat per a aquesta operació, que disposa de 72 places, i “per perjudicar el menys possible els passatgers, la companyia va fer les gestions pertinents per ubicar un nou avió”. Van aconseguir fer-ne arribar un de cinquanta places per traslladar la majoria dels clients i als que es van quedar a terra se’ls va proposar “una alternativa de transport en un vol posterior”. En concret, els van oferir la possibilitat de volar a Eivissa en un altre vol que sortia de Barcelona més tard. De la desena de passatgers que es van quedar sense poder volar des de Lleida, set van ser recol·locats en un vol que sortia del Prat, mentre que la resta va optar per quedar-se a terra i van descartar la proposta a causa dels atemptats a Barcelona i Cambrils del dia anterior, 17 d’agost. Uns dies després dels fets, Iberia va respondre la reclamació dels passatgers i va enviar una carta on informaven que els indemnitzarien amb 250 euros per persona “en concepte de denegació a embarcament” i que els reemborsarien els bitllets.

A l’espera dels dos informes, de Protecció Civil i l’Agència Estatal de Seguretat Aèria

A més, el director de l’aeroport, Antoni Serra, va explicar que tenien constància d’un segon overbooking, en aquest cas per sobrevenda de bitllets, però no va poder confirmar si algun passatger es va quedar a terra. Les fonts de la companyia consultades per aquest diari tampoc van aclarir els fets.

Per la seua part, el promotor del festival, Daniel Ventura, va apuntar que esperen rebre els informes de Protecció Civil i de l’Agència Estatal de Seguretat Aèria, que determinaran si Alguaire pot acollir aquesta festa.

Ventura va assegurar que aquesta setmana presentaran el pla d’autoprotecció de l’esdeveniment i es va mostrar confiat que aconseguiran les autoritzacions necessàries, perquè “és un festival com l’Air Challenge” que té lloc a l’aeroport lleidatà.

D’altra banda, el promotor va assegurar que tenen el suport de les institucions i va afirmar que les infraestructures d’Alguaire els ofereixen unes possibilitats de les quals no disposaven en anteriors edicions quan se celebrava a Barcelona o a Mataró, com l’opció d’organitzar una fira o agrupar les avionetes perquè els assistents puguin veure-les més de prop i fins i tot conèixer els pilots participants. Així mateix, podrien oferir més varietat d’exhibicions aèries i terrestres.

tracking