SEGRE

TRÀNSIT SINISTRALITAT

Un jove de vint anys de les Borges Blanques mor en un nova col·lisió a l'N-240 a Vinaixa

El cotxe que conduïa va xocar amb un camió, el xòfer del qual va patir ferides lleus || Els alcaldes es reuniran la setmana que ve amb Territori per exigir la desviació per l’autopista dels vehicles pesants

Vista del camió i del vehicle (que conduïa la víctima) després de xocar a l’N-240 al terme municipal de Vinaixa.

Vista del camió i del vehicle (que conduïa la víctima) després de xocar a l’N-240 al terme municipal de Vinaixa.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’enèsim accident a l’N-240 va segar ahir la vida de Marc Roig Farrús, un jove de 20 anys i veí de les Borges Blanques, el cotxe del qual va col·lidir amb un tràiler al terme de Vinaixa. Aquesta nova víctima mortal va provocar ahir de nou la indignació dels municipis de la zona i va motivar que els alcaldes es mobilitzin per convocar una reunió la setmana que ve amb la conselleria de Territori a la recerca de mesures per reduir la sinistralitat.

Segons va informar el Servei Català de Trànsit, l’accident es va produir a les 13.07 hores al punt quilomètric 57,7 de l’N-240 al terme municipal de Vinaixa. Per causes que es desconeixen i s’investiguen, un turisme i un camió van col·lidir frontalment. El conductor del vehicle, Marc Roig Farrús, va morir a causa de l’impacte, mentre que el xòfer del camió va patir ferides lleus i va haver de ser atès per un atac d’ansietat.

En els últims vuit anys, 28 persones han mort per accidents a l’N-240, la majoria per col·lisions

Fins al lloc de l’accident es van desplaçar cinc patrulles dels Mossos d’Esquadra, quatre dotacions dels Bombers de la Generalitat i dos ambulàncies del SEM. A causa del xoc, es va establir un pas alternatiu per Vinaixa i això va provocar retencions en tots dos sentits de la marxa. La situació es va normalitzar sobre dos quarts de tres del migdia.

Aquest és el segon accident mortal en aquesta carretera en el que va d’any. El 17 de juliol passat van morir dos noies franceses que viatjaven en un vehicle al costat d’una tercera que va resultar ferida de gravetat quan van xocar amb un camió al seu pas per Juneda. L’any passat, una jove de les Borges va morir en un altre accident a Lleida que es troba mans de la Justícia, ja que el conductor de l’altre vehicle està imputat per homicidi per imprudència.

En els darrers vuit anys, l’N-240 s’ha cobrat la vida de 28 persones a Lleida, les Borges Blanques, Juneda, Torregrossa i Almacelles. D’aquests sinistres mortals, sis van ser amb múltiples víctimes i els anys més negres van ser el 2009 i el 2011 amb mitja dotzena de morts en cada període.

Pel que fa a les mesures que cal prendre, l’alcalde de les Borges Blanques, Enric Mir, va assegurar que ja es prepara una reunió per a la setmana vinent amb la Diputació i la conselleria de Territori per demanar que es posin en marxa mesures pràctiques que ajudin a reduir la sinistralitat a l’N-240. Una de les mesures seria la desviació del trànsit de camions per l’autopista, com ja s’ha fet a l’N-340. Això serviria per reduir el volum de trànsit de vehicles pesants fins que acabin les obres promeses per Foment per desdoblar la carretera entre les Borges Blanques i Lleida, encara sense data.

En els últims mesos, la Plataforma Prou Morts ha protagonitzat diverses protestes per exigir una resposta per part de les administracions, com l’alliberament del peatge de l’A-2 fins que el desdoblament no sigui una realitat.

Veí de la capital de les Garrigues i feia de socorrista al Soleràs Els veïns de les Borges Blanques i del Soleràs van acollir ahir dimecres commocionats la notícia de la mort del jove Marc Roig Farrús, de vint anys. L’ajuntament de la capital de les Garrigues ha convocat per avui a les dotze del migdia una concentració davant del consistori per retre homenatge al noi mort en tres minuts de silenci. Una altra localitat de les Garrigues a la qual estava vinculat el jove és el Soleràs, on havia treballat com a socorrista a les piscines municipals els dos últims anys. A més, la mare del jove és originària de la localitat. “Tenim la pell de gallina, en aquests moments tan durs només volem estar a disposició de la família”, va assenyalar l’alcalde, Jordi Sarlé. Una altra mostra de condol va venir per part del Futbol Sala Borges, on jugava la víctima.  El jove Marc feia les proves per optar a una plaça de bomber voluntari i havia de començar ara la fase de l’escola de formació.

Vista del camió i del vehicle (que conduïa la víctima) després de xocar a l’N-240 al terme municipal de Vinaixa.

Vista del camió i del vehicle (que conduïa la víctima) després de xocar a l’N-240 al terme municipal de Vinaixa.ITMAR FABREGAT

tracking