SEGRE

PATRIMONI OBRES

Rosselló recupera ja una part del campanar de Sant Pere

En la primera fase de la reconstrucció del temple

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Rosselló recuperarà part del campanar de l’església de Sant Pere en la primera fase de la reconstrucció del temple, que, tal com va avançar SEGRE, va començar ahir. Així ho van explicar els arquitectes, que van apuntar que es tracta de la part de la torre que arriba gairebé fins a la mateixa altura que la coberta, tal com està plantejat en el projecte de rehabilitació. A més, l’alcalde, Josep Abad, va assegurar que aquesta és una “obra molt esperada pels veïns del municipi” i va explicar que els treballs compten amb una inversió d’uns 120.000 euros, aportats pel departament de Cultura, la Diputació, el bisbat i l’ajuntament i que consistiran en l’habilitació de l’immoble perquè pugui tornar a acollir actes litúrgics. La reconstrucció del campanar es durà a terme en una segona fase, previsiblement, l’any que ve.

Per la seua part, la presidenta del centre d’estudis comarcals del Segrià, María Jesús Llavero, va assegurar que la caiguda de la torre el gener del 2016 va ajudar que es fessin “anàlisis i avaluacions arquitectòniques de les esglésies”.

La caiguda de la torre va servir perquè es revisessin altres immobles religiosos a Lleida

En aquest sentit, des del bisbat van afirmar que, en aquests moments, es repara la teulada del temple de la Granja i estan pendents que comencin les obres de rehabilitació de la coberta del d’Almenar.

L’alcalde, a la dreta, al costat de dos dels arquitectes de l’obra de Sant Pere de Rosselló.

L’alcalde, a la dreta, al costat de dos dels arquitectes de l’obra de Sant Pere de Rosselló.ÒSCAR MIRÓN

tracking