SEGRE

ESGLÉSIA PARRÒQUIES

Batejos i comunions ‘extraviats’ a Vallfogona

Mitja dotzena no figuren en el registre parroquial || El bisbat diu que la informació no s’ha perdut perquè en guarda còpies

Imatge d’arxiu de l’església de Vallfogona de Balaguer.

Imatge d’arxiu de l’església de Vallfogona de Balaguer.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els feligresos de la parròquia de Vallfogona de Balaguer van rebre la setmana passada un insòlit avís: el sacerdot els va advertir que alguns batejos i comunions i altres cerimònies celebrades a l’església de la localitat en anys anteriors podrien haver quedat sense inscriure en el registre de la parròquia.

Es tracta d’una documentació requerida en el si de la mateixa Església catòlica per rebre altres sagraments, com per exemple el matrimoni. Una parella ha d’acreditar que tots dos han estat batejats per poder casar-se en una església.

Les cerimònies sense registrar a la parròquia corresponen als dos anys anteriors al 2016

El bisbat d’Urgell, per la seua part, va assenyalar aquesta setmana que els casos que han detectat fins ara es limiten a mitja dotzena de batejos i comunions i que no han trobat a faltar cap casament. Va afegir que la informació que falta a la parròquia no s’ha perdut, ja que guarden les dades sobre cada cerimònia als seus propis arxius.

Fonts del bisbat van apuntar que han detectat per ara quatre batejos i dos comunions que no constaven en el registre de la parròquia. Tots són anteriors a l’any 2016, quan l’actual rector es va fer càrrec de la parròquia de Vallfogona de Balaguer. Corresponen als últims anys del seu predecessor, un veterà sacerdot molt apreciat pels feligresos que es va retirar l’any passat a una edat molt avançada per problemes de salut. Tant la diòcesi com fonts de la parròquia van expressar la seua confiança a poder esmenar el registre parroquial per tal d’afegir tota la informació que falta.

La confiança de la diòcesi a conservar tota la informació sobre Vallfogona es fonamenta en el fet que els sacerdots han d’obtenir la conformitat del bisbat abans d’oficiar un bateig, una comunió o un matrimoni. En el moment en què la demana, s’obre un expedient amb les dades de cada una d’aquestes cerimònies. Per tot plegat, el bisbat descarta que ningú que s’hagi batejat hagi de tornar a fer-ho.

tracking