SEGRE

GASTRONOMIA EXPOSICIONS

Centenars de persones tasten pernil de qualitat a la Fira de Balaguer

Una dotzena d’expositors al certamen, que avui tancarà les portes

Els assistents van poder veure com es talla el pernil i degustar-ne algunes de les varietats.

Els assistents van poder veure com es talla el pernil i degustar-ne algunes de les varietats.J.B.

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Centenars de persones van passar ahir pel pavelló del Molí de l’Esquerrà de Balaguer, en el qual aquest cap de setmana se celebra la V Fira del Pernil i en què participen una dotzena d’expositors. El certamen ofereix una variada exposició de pernils, formatges i embotits amenitzada amb concerts musicals. El públic que es va atansar al recinte va poder degustar diverses classes de pernil, la majoria ibèrics, i també de gla procedents d’Extremadura. La marca Pernil de Ponent, elaborat per productors de la comarca alimentant els porcs amb productes naturals, també hi va ser present. A banda de tastar les varietats de pernil de qualitat, el públic va poder observar com es talla aquest producte de mans de diversos especialistes, que van explicar les seues excel·lents qualitats com a aliment. El certamen, organitzat per l’Associació Gastronòmica Amics de l’Ibèric de Balaguer, el consistori i Racó Ibèric, va obrir les portes divendres a la nit i finalitzarà avui. A més d’estrenar nou emplaçament al Molí de l’Esquerrà, en aquesta edició també s’ha inaugurat una zona chill-out amb còctels i vermuts.

D’altra banda, la fira compta amb una zona infantil, servei de terrassa i un escenari per acollir les actuacions musicals. De fet, el moment que més afluència va tenir va ser dissabte a última hora de la tarda amb l’actuació del grup Er Taqueta de Lleida de rumba catalana.

Avui diumenge al migdia es cuinarà una paella popular, un acte que serà amenitzat pel grup Con Sabor. Tancaran el programa musical i el certamen actuacions d’havaneres, rumbes, el cor Rociero de Balaguer i el DJ Lokito.

Els assistents van poder veure com es talla el pernil i degustar-ne algunes de les varietats.

Els assistents van poder veure com es talla el pernil i degustar-ne algunes de les varietats.J.B.

tracking