SEGRE

TURISME BALANÇ

El pont posa el fermall d'or a l'estiu, que recupera xifres de turisme de l'any 2006

L’ocupació ha estat del 100% en bungalous, 85% en hotels i 75% en cases de pagès || L’oferta d’aventura també supera les expectatives a l’espera de tancar la campanya el pròxim dia 15 d’octubre

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El pont de l’Onze de Setembre ha posat el fermall d’or a una temporada turística d’estiu amb un repunt d’entre el 5 i el 7% respecte al mateix període del 2016, i torna a xifres d’abans de la crisi, deu anys enrere. Així ho va assegurar ahir el director del Patronat de Turisme de la Diputació, Juli Alegre, que va xifrar l’ocupació d’aquests tres últims dies en un 100% en bungalous, un 85% en hotels i entre un 70 i un 75% en les cases de turisme rural a les comarques de muntanya i el Prepirineu. A les comarques del pla, les cases de pagès han estat a un 40% d’ocupació, de mitjana. Pel que fa a la zona d’acampada, als càmpings el percentatge ha estat molt inferior per les previsions de mal temps. La mitjana registrada és d’un 20%, ja que es van anunciar pluges. Val a recordar que en alguns punts d’alta muntanya, com la Bonaigua i els cims d’Aran i el Sobirà, diumenge va arribar a nevar. No obstant, segons Alegre, aquesta nevada ha estat anecdòtica i no ha suposat una minva en el balanç, molt millor que el de l’any passat, en el qual la mitjana d’ocupació va ser del 80% per als mateixos dies i ja es va considerar bo. En la mateixa línia es va manifestar el responsable de l’Associació d’Empreses d’Esports d’Aventura del Sobirà, Flòrido Dolcet, que va indicar que la baixada de temperatures (diumenge hi va haver mínimes d’entre 1 i 5 graus) només va repercutir en les activitats relacionades amb el barranquisme. “La resta [ràfting, senderisme o hípica, entre d’altres] s’ha pogut fer, ja que durant el dia els termòmetres pujaven i l’equipació per al ràfting està preparada. La temporada finalitzarà el pròxim 15 d’octubre” (vegeu el desglossament). A l’espera d’un balanç global, Alegre va indicar que els resultats són molt millors, “i asseguro que se superarà el 5% d’increment amb escreix”, dada que també corrobora el president de la Federació d’Hostaleria de Lleida, Josep Castellarnau. L’agost va ser un mes excepcional, amb nivells de precrisi. Val a recordar que, segons el Patronat, les 625.000 persones i 1.386.000 pernoctacions registrades entre el gener i el juny d’aquest any (en el cas dels hotels, fins al juliol) ja va suposar un augment de fins al 7 per cent respecte al mateix període del 2016. En el turisme d’aventura, encara s’ha crescut més, fins a un 8%, tenint en compte les mateixes dates del 2016. Aquell any, es van depassar els 570.000 turistes i 1,6 milions de pernoctacions durant tot l’estiu, i ja aleshores es van assolir les xifres que es tenien comptabilitzades l’any 2006.

Bones previsions per al Pilar, la brama i altres actes esportius Malgrat que el període vacacional de família ja ha finalitzat amb l’inici avui del curs escolar, queden encara molts altres al·licients durant aquesta tardor abans d’estar pendents de la temporada d’esquí. Flòrido Dolcet va remarcar que la campanya de ràfting finalitza el 15 d’octubre i, fins llavors, falta el pont del Pilar, d’aquí a un mes, per al qual ja es tenen bastantes reserves, va remarcar. Per la seua banda, Juli Alegre va recordar que a mitjans d’aquest mes comença la temporada de la brama del cérvol a Boumort, que també ha suscitat un gran l’interès. Una altra de les activitats que reuneixen un bon nombre de visitants és la cursa de muntanya Matxicots de Rialp. D’altra banda, la sequera és la causa que la temporada de bolets es retardi, tot i que, malgrat tot, es confia que, si plou, pugui salvar-se. D’altra banda, a finals d’aquest mes, tindrà lloc a la Seu d’Urgell el Congrés Internacional de Turisme Actiu.

Una família fa una marxa a cavall pel Sobirà durant aquests dies de setembre.

Una família fa una marxa a cavall pel Sobirà durant aquests dies de setembre.F.D.

tracking