SEGRE

MUNICIPIS PATRIMONI

Cervera ‘renta la cara’ als edificis més degradats

La Paeria farà un inventari, buscarà ajuts i podrà actuar de forma subsidiària || Es prepara per a la capitalitat cultural

Vista de la zona històrica de Cervera des de la urbanització Ondara.

Vista de la zona històrica de Cervera des de la urbanització Ondara.X.SANTESMASSES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Tècnics municipals portaran a terme un inventari dels edificis de Cervera estèticament més degradats. L’alcalde, Ramon Royes, va explicar que l’objectiu és millorar la imatge de la ciutat. Per fer-ho, es buscaran ajuts per facilitar les reparacions als propietaris i, en última instància, serà la mateixa Paeria la que portarà a terme de forma subsidiària els treballs. La proposta encaixa dins el Pla de Paisatge de Cervera aprovat fa dos anys, que proposa un conjunt de millores a llarg termini pactades entre entitats i Paeria.

Per a Royes, és també una actuació prioritària per tenir enllestida el 2019, quan la ciutat serà capital de la cultura catalana. El centre de l’actuació seran les entrades a la ciutat, “que és la primera imatge dels visitants”. En aquest sentit, va esmentar, entre altres punts, la zona de serveis de la travessia de l’antiga carretera N-II. Per a Royes, la pretensió és aconseguir una ciutat “més amable i agradable per viure-hi”. Un altre repte serà la zona històrica, menys habitada i amb més nombre de grans habitatges on viuen molt pocs veïns. Es tracta d’edificis antics on no s’ha intervingut en anys. Aquesta actuació arriba després de la inversió d’uns tres milions d’euros feta en el centre de la ciutat.

tracking