SEGRE

MUNICIPIS PLE

La Seu dóna un mes per retirar pals amb la 'rojigualda' a la comissaria

Moció d’ERC amb el suport del PDeCAT

El ple celebrat ahir a la nit a la Seu d’Urgell.

El ple celebrat ahir a la nit a la Seu d’Urgell.C. SANS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ple de la Seu va aprovar ahir la moció d’ERC que insta la direcció nacional de la Policia a retirar les astes davant de la comissaria de la Policia Nacional on oneja la bandera espanyola, al considerar que vulneren la normativa urbanística. Va rebre el suport del govern del PDeCAT, mentre que Compromís X la Seu va votar-hi en contra. L’edil de la CUP no va assistir a la sessió. El consistori enviarà el requeriment amb un termini d’un mes per retirar-les. Altrament, podria fer-ho d’ofici i imposar sancions.

El portaveu d’ERC, Francesc Viaplana, va recalcar que es tracta d’un expedient urbanístic i que busquen “equitat per a tots els ciutadans”. Va afegir que, “si a més de la bandera espanyola, haguessin hissat la catalana i l’europea, actuaríem igual”. Precisament, Compromís va proposar permetre els pals si s’hissaven aquestes tres ensenyes, una transacció que no va ser acceptada.

Espanya i Andorra posen sobre la taula la dotació d’un sistema GPS per aterrar a la Seu

La presidenta del PP a Lleida, Marisa Xandri, va dir que retirar la rojigualda seria un “atac a la convivència”.

D’altra banda, el ple va donar l’aprovació definitiva a l’ordenança de control d’animals, que inclou l’anàlisi de l’ADN d’excrements de gos a la via pública per sancionar els amos. El consistori va estimar una al·legació de la CUP per rebaixar les multes previstes: les actuals són de fins a 300 euros i ara aniran des dels 60 fins als 2.000. La moció de Compromís per modificar la taxa de l’aigua per a petits comerciants i autònoms també es va aprovar.

En un altre ordre, el ministre de Foment, Íñigo de la Serna, i el d’Economia d’Andorra, Gilbert Saboya, es van reunir per tractar sobre l’homologació del sistema GPS per aterrar amb poca visibilitat a la Seu.

tracking