SEGRE

CARRETERES SEGURETAT

Els alcaldes reclamen més mesures contra els accidents a l'N-240

Veuen escassa la desviació obligatòria de camions a l’AP-2 entre Montblanc i les Borges

Camions circulant per l’N-240 entre les Borges i Lleida.

Camions circulant per l’N-240 entre les Borges i Lleida.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Alcaldes de l’N-240 i membres de la plataforma Prou Morts van apuntar ahir la necessitat d’arribar a un consens amb el sector del transport per implementar la prohibició de circular a vehicles pesants per l’N-240 entre Montblanc i les Borges Blanques i desviar-los per l’AP-2 a canvi de descomptes en els peatges, arran de l’anunci del Govern dimarts que serà obligatori de Montblanc a les Borges i voluntari de les Borges a Lleida. Així mateix, van assegurar ahir que la mesura no és suficient per garantir la seguretat, encara que van assenyalar que sí que pot alleujar el gran nombre de camions que transiten diàriament per la via (entre 1.500 i 2.200).

L’alcalde de Juneda i president del consell comarcal de les Garrigues, Antoni Villas, va assegurar que el veto és un pas més, “però s’han de mirar els pros i contres que suposa aquesta desviació per als transportistes, que han de dir fins on poden arribar”, va dir. Va incidir en la necessitat de duplicar el tram de via entre les Borges i Lleida. L’alcalde de les Borges i president de la plataforma, Enric Mir, va assenyalar que s’ha d’arribar a un consens amb el transport i negociar un compromís per la seua part, com a actors principals d’aquesta via. “L’objectiu és garantir la seguretat i hem de tenir totes les garanties dels sectors”, va dir. Per la seua part, l’Ateneu Garriguenc, que inclou diferents entitats, va criticar que la mesura no soluciona la perillositat de la via.

El sector analitza les bonificacions per conèixer la seua viabilitat Des de l’Associació Empresarial de Transports de Mercaderies per Carretera (Asotrans) de Lleida van apuntar ahir que, a partir d’ara, s’analitzarà la mesura, sense conèixer gaire els detalls, va dir la secretària general d’Asotrans, Sílvia Llobet. Així mateix, va assegurar que fins ara no s’havia plantejat una bonificació del 42,5%, “factor que haurem de tenir en compte”. Llobet va assenyalar que l’entitat es reunirà per debatre aquesta mesura i valorar-la econòmicament. Tanmateix, “la prohibició de circular no agrada gaire al sector”, va dir.

tracking