SEGRE

Tres detinguts per cultivar plantes de marihuana a Juneda

L’operació antidroga s’ha realitzat en diversos habitatges de la localitat

Un dels detinguts en l'operació antidroga de Juneda.

Tres detinguts per cultivar plantes de 'maria' a JunedaMagdalena Altisent

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Mossos d’Esquadra, juntament amb la Guàrdia Civil, han detingut aquest dijous tres homes, de 30, 29 i 26 anys i de nacionalitat espanyola, per presumptament cultivar marihuana en diversos habitatges de Juneda, a les Garrigues. Dos dels detinguts són veïns de Juneda i l’altre de Borges Blanques.

Les detencions són fruit d’una investigació conjunta entre Mossos i Guàrdia Civil que van iniciar a finals de juliol els dos cossos policials, després de tenir coneixement que en vàries propietats de Juneda una família estaria cultivant plantes de marihuana. A més, la droga obtinguda i altres substàncies estupefaents eren distribuïdes entre el jovent de la localitat.

Agents dels Mossos i de la Benemèrita van formar un equip conjunt d’investigació per efectuar dispositius de vigilància per confirmar les sospites i valorar el nombre de plantacions que hi havia amagades entre dues cases, un pis i una finca dels afores de Juneda.

Després d’un seguit d’indagacions, els cossos policials van determinar les persones implicades i els llocs on eren cultivades les plantes. També van descobrir que alguna de les propietats podria tenir la instal·lació elèctrica connectada de manera fraudulenta a la xarxa general, per la qual cosa es va donar avís a la companyia subministradora. Després de la investigació, els policies han efectuat aquest dijous un dispositiu d’entrada en les quatre propietats investigades de Juneda.

El primer escorcoll s’ha efectuat en una finca situada a la partida Cabraills, on també s’han fet les dos primeres detencions. En un hort darrera la casa els agents han localitzat una vintena de plantes de grans dimensions i a l’interior d’un dels edificis 7 quilograms de marihuana seca i petites quantitats de cocaïna. També hi havia gran quantitat d’eines industrials, bicicletes, joies i 1.175 euros en efectiu. Arran d’aquesta troballa els policies han obert una investigació per determinar si els detinguts també estarien implicats en un delicte de receptació, ja que tot apunta que aquest material seria de procedència il·lícita i podria ser una forma de pagament de la droga que presumptament venien.

El segon escorcoll s’ha efectuat en un pis del carrer Domènec Cardenal. En aquest lloc es trobaven els pares del dos detinguts, els qual també són investigats com a presumptes autors d’un delicte contra la salut pública. Durant l’escorcoll s’han localitzat 4 escopetes de cartutxos i una pistola del calibre 22, de les quals s’investiga la procedència.

El tercer escorcoll s’ha realitzat en una casa deshabitada del carrer la Bassa. Aquí s’han localitzat 240 plantes de marihuana en un cultiu interior, amb un complex sistema de cultiu totalment automatitzat.

La quarta entrada s’ha realitzat en una casa del carrer Pi i Maragall, on els policies han detingut la tercera persona, quan es disposava a marxar de l’habitatge amb una bossa que contenia uns 1,5 quilograms de marihuana seca i 2.800 euros en efectiu. A més han localitzat unes 30 plantes de marihuana en un hivernacle al pati interior de la finca, i una altra instal·lació de cultiu d’interior que es trobava sense plantes.

Els detinguts, amb diversos antecedents policials, passaran dissabte a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Lleida.

VÍDEO DE LA INFORMACIÓ

Més detalls d'aquesta notícia a
 

 
Operació antidroga a Juneda

Operació antidroga a JunedaCedida per una veïna de Juneda

Imatge de l'operació antidroga d'aquest matí a Juneda

Imatge de l'operació antidroga d'aquest matí a JunedaCedida per una veïna de Juneda

Imatges de l'operació antidroga de Juneda d'aquest matí

Imatges de l'operació antidroga de Juneda d'aquest matíCedida per una veïna de Juneda

tracking