SEGRE

RAMADERIA FAUNA

Troben cent cinquanta ovelles estimbades per l'atac d'un ós

Segons el Conselh Generau, a prop del túnel de Vielha || Centenars d’agricultors exigeixen a Madrid més control de fauna salvatge

Restes de les 150 ovelles atacades presumptament per un ós el assat dia 8 a Aran.

Troben cent cinquanta ovelles estimbades per l'atac d'un ósConselh Generau d'Aran

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tècnics del Conselh Generau d’Aran han comptabilitzat, de moment, un total de 156 ovelles mortes a l’estimbar-se arran de l’atac d’un ós el passat dia 8. Durant el peritatge dels danys, els agents han localitzat nombrosos excrements d’aquest animal, per la qual cosa s’han tramitat els corresponents expedients per a la indemnització, a fi de completar el que cobraran els ramaders de les assegurances. Les ovelles mortes estaven en un grup d’unes 700 que s’havien separat d’un ramat de 2.500 que pastava a la boca sud del túnel de Vielha, en una zona abrupta. El ramat és de dos propietaris diferents procedents de la Ribagorça i del pla de Lleida.

Precisament ahir, més de 500 pagesos de tot l’Estat, entre ells mig centenar de Lleida, també apicultors, es van manifestar davant del ministeri d’Agricultura per exigir una millor gestió de la fauna salvatge, segons van explicar fonts d’UP, organitzador de la mobilització, que va consistir en una forta xiulada a les portes del ministeri. El sector exigeix delimitar les zones en les quals es troba amb plans de control, controls sanitaris i reforç d’estratègies per a la interacció de fauna salvatge i ramaderia extensiva.

Els manifestants de Lleida, entre ells diversos apicultors, ahir a Madrid.

Els manifestants de Lleida, entre ells diversos apicultors, ahir a Madrid.UP

tracking