SEGRE

SUCCESSOS EMERGÈNCIES

Mor una dona de 89 anys en un incendi a prop de casa seua a Areny

Va patir cremades al 90 per cent del cos i va ser traslladada en estat crític a l’Arnau de Vilanova || Els Bombers van rebre l’avís per un incendi de matolls

Imatge d’arxiu d’una vista general d’Areny de Noguera, a la Ribagorça oscenca.

Imatge d’arxiu d’una vista general d’Areny de Noguera, a la Ribagorça oscenca.AYUNTAMIENTO DE ARENY DE NOGUERA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una dona de 89 anys veïna d’Areny de Noguera, a la Ribagorça oscenca, va morir ahir a la matinada al no poder superar les greus cremades que va patir en el 90% del cos, ocasionades per un incendi de matolls a prop de casa seua. Segons van informar els Bombers de la Ribagorça, els fets van tenir lloc passades les 19.30 hores de dijous, quan van rebre un avís per un incendi de vegetació als voltants d’un habitatge situat entre Areny i Cornudella de Valira, un nucli d’aquesta localitat. Els Bombers van desplaçar diverses dotacions fins al lloc i van trobar la dona ferida, per la qual cosa van alertar els serveis d’emergències.

El Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) de la Generalitat va activar dos unitats medicalitzades, que van traslladar la dona en estat crític a l’hospital Arnau de Vilanova de Lleida. Fonts del SEM van explicar que es trobava en estat crític i que presentava cremades al 90% del cos.

A causa de la gravetat de les lesions, els metges van decidir traslladar-la a l’hospital Vall d’Hebron de Barcelona, però el trasllat no va arribar a efectuar-se perquè la dona no va poder superar les ferides i, finalment, va morir.

L’alcalde d’Areny, Miquel Gràcia, va mostrar la seua tristesa per aquest succés i va agrair la ràpida actuació dels Bombers del Pont de Suert, que van ser els primers a arribar al lloc, així com als de Benavarri i al personal sanitari del SEM, que van atendre la dona i la van traslladar a un centre mèdic. També va destacar que es va posar en contacte amb l’alcalde de Cornudella. Segons van explicar fonts properes, la víctima, de nacionalitat estrangera, tenia també un habitatge al Pont de Suert, on alternava la seua estada amb l’habitatge en què es va produir aquest tràgic succés, a Cornudella de Valira. Tot i que les circumstàncies en les quals es va produir la mort de l’anciana no estan clares, s’estudien diverses hipòtesis. La que guanya més pes és que ella mateixa va iniciar al foc fent treballs de manteniment de l’hort, al cremar rostolls a l’interior de la propietat. Podria ser que es desmaiés a causa del fum o de l’edat i també que se li encengués la roba quan va intentar apagar el foc.

tracking