SEGRE

EMERGÈNCIES SUCCESSOS

Tres intoxicats per fum en un foc declarat en un habitatge d'Alcoletge

Dos persones van ser ateses ‘in situ’ i una dona va ser traslladada a l’Arnau || L’incendi, d’origen desconegut, va calcinar dos sofàs i diversos objectes de la casa

Vista del Camí de Lleida d’Alcoletge, on es va produir ahir l’incendi.

Vista del Camí de Lleida d’Alcoletge, on es va produir ahir l’incendi.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tres persones van haver de ser ateses ahir, una de les quals evacuada finalment a l’Arnau de Vilanova, al declarar-se un incendi en un habitatge d’Alcoletge. Els Bombers de la Generalitat van rebre l’avís a les 12.38 hores que s’havia produït un foc en una casa del Camí de Lleida d’aquest municipi del Segrià. Un dels inquilins de la casa va alertar els serveis d’emergències, assenyalant que una espurna podria haver assolit un dels sofàs i iniciat l’incendi, malgrat que les causes no estan clares i la investigació haurà de determinar-les. Fins al lloc es van desplaçar tres dotacions dels Bombers de la Generalitat i tres ambulàncies del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), que van atendre tres persones que es trobaven a l’interior de la casa en aquell moment. Els equips sanitaris van avaluar al mateix lloc un home de 52 anys i una jove de 20 que es van intoxicar per inhalació lleu de fum, i els van donar l’alta allà mateix. Per la seua banda, una ambulància del SEM va evacuar una dona de 52 anys en estat menys greu, també per inhalació de fum, a l’hospital Arnau de Vilanova, segons van informar fonts sanitàries.

Pel que sembla, l’incendi va calcinar dos sofàs i diversos objectes, com ara un televisor, i el fum va afectar tot l’immoble, de manera que els Bombers van revisar l’estructura i van fer tasques de ventilació. També es van trencar diverses finestres.

Les comarques lleidatanes registren de mitjana un incendi al dia en habitatges, segons les dades dels Bombers, que l’any passat van presentar la campanya Seguretat a la llar, que incideix en la importància de la prevenció.

Entre els principals consells, destaquen els de cuidar les instal·lacions elèctriques i les calderes, no descuidar-se a la cuina, no sobrecarregar la instal·lació elèctrica i no deixar espelmes enceses. En el cas que es produeixi un incendi quan s’està a casa, els Bombers aconsellen trucar al 112, tancar totes les portes possibles per evitar que hi entri el fum i no utilitzar l’ascensor ni pujar a la teulada. Ahir mateix, els Bombers van fer pràctiques d’actuació en cas d’incendis urbans a Sant Llorenç de Morunys, al Solsonès.

tracking