SEGRE

LLEURE IMPULS TURÍSTIC

Balaguer tanca una multitudinària edició de la festa medieval Harpia

Un dels grans atractius d’ahir va ser la batalla dels grups de recreació

La batalla campal va tornar a ser un dels actes que van congregar més públic.

La batalla campal va tornar a ser un dels actes que van congregar més públic.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Una batucada va posar ahir a última hora de la tarda el punt final a la setena edició de la festa medieval Harpia de Balaguer. La jornada d’ahir, propiciada pel bon temps, va tornar a ser tan multitudinària com la de dissabte, i centenars de persones van anar a la capital de la Noguera per retrocedir fins a l’edat mitjana. Un dels actes més esperats va ser, com ja és tradició, la batalla campal entre els soldats i guerrers dels diferents grups de recreació, que va tenir lloc al costat del campament situat al marge esquerre del riu Segre. Posteriorment, l’alcalde de la localitat, Jordi Ignasi Vidal, va entregar un record d’aquesta edició als diferents grups recreacionistes que hi havien arribat des de diferents punts de Catalunya.

El mercat medieval a la plaça del Mercadal va ser un altre dels punts neuràlgics de la festa. Va comptar amb més de cent parades d’artesania, alimentació, joguets i tota mena d’objectes relacionats amb l’edat mitjana. No van faltar-hi tampoc els espectacles itinerants, com els d’acrobàcies. També va destacar la desfilada de nens amb els seus escuts, que van passejar pel centre històric amb els gegantons

i

els grallers de la Colla Gegantera i Grallera de Balaguer.

De la resta de l’esdeveniment, un altre dels actes multitudinaris va ser el sopar medieval de dissabte, presidit pels comtes Pere II i Margarida de Montferrat i que va comptar amb dos-cents cinquanta comensals.

Sorpresa amb el passeig de les oques ensinistradesSorpresa majúscula la que es van emportar molts assistents quan van veure passar de manera organitzada un bon grup d’oques pels carrers del centre històric de Balaguer. Es tracta d’oques ensinistrades que, guiades per un pastor, van sortir a passejar al matí i a la tarda. Molts visitants no van dubtar a fer-los fotos.

La batalla campal va tornar a ser un dels actes que van congregar més públic.

La batalla campal va tornar a ser un dels actes que van congregar més públic.ITMAR FABREGAT

tracking