SEGRE

URBANISME PATRIMONI

Aran vol vetar l'ús hoteler de les bordes

El Conselh Generau en garanteix la conservació i destinar-les a finalitats lúdiques i familiars i aprova en un ple de la corporació la creació del consell d’alcaldes

Es Bordes

Es Bordes

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Conselh Generau d’Aran vol vetar l’ús hoteler de les antigues bordes i cabanes, segons va explicar ahir el síndic, Carlos Barrera, que va apuntar que garantiran que els propietaris d’aquests equipaments puguin conservar-ne l’ús lúdic i familiar. Barrera va afirmar que, una vegada acabat el termini d’exposició del text d’adaptació de les normes urbanístiques dels municipis d’Aran al pla director urbanístic, els serveis jurídics del Conselh hauran de resoldre les al·legacions que s’han presentat i celebraran un ple de la corporació per continuar amb el procés d’adaptació de la normativa.

S’ha de recordar que l’ajuntament de Vielha va celebrar un ple extraordinari a mitjans de juliol per debatre una moció de Convergència Democràtica Aranesa (CDA) per prohibir “qualsevol activitat econòmica” a les bordes, segons Àlex Moga, encara que no es va aprovar.

El ple del Conselh que es va celebrar ahir va aprovar la creació del consell d’alcaldes i pedanis d’Aran. Els primers edils es reuniran, com a mínim, una vegada cada sis mesos i el síndic tindrà la potestat de convocar el consell quan sigui necessari o quan els ajuntaments ho creguin convenient.

Així mateix, des d’Unitat d’Aran han preguntat l’equip de govern sobre l’oficina de l’Agència Tributària de Catalunya (ATC) a Vielha, perquè temen que perdi competències i que els aranesos hagin de desplaçar-se a la Seu per realitzar alguns tràmits, encara que Barrera va assegurar que l’oficina aranesa mantindrà les funcions que ha tingut fins ara. D’altra banda, en els propers dies es reunirà l’equip de seguiment de l’ós amb tècnics francesos perquè expliquin els moviments i actituds de Goiat a França, on ha viscut durant els mesos d’estiu.

tracking