SEGRE

RESIDUS TAXES

El Sobirà apuja un 10% la taxa de brossa, sis anys congelada

La mesura no va prosperar al juny arran de la negativa de dos membres del govern || El rebut passarà de 88 a 97 euros

Un camió de recollida d’escombraries porta a porta del Sobirà.

Un camió de recollida d’escombraries porta a porta del Sobirà.CCPS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El consell del Sobirà va aprovar divendres passat l’increment lineal del 9,6% de la taxa de recollida d’escombraries, que equival a 8,6 euros anuals, per la qual cosa el rebut anual passarà dels 88,5 euros a superar els 97 euros, segons va explicar el president de l’ens, Carlos Isús. Així mateix, va assegurar que durant els últims sis anys el consell no havia augmentat aquesta taxa i tanmateix “s’ha implantat el porta a porta i assumit l’increment del 250% de l’aportació a l’abocador”, va dir. Isús va assegurar que el rebut no supera els 100 euros anuals i el Sobirà és la segona comarca de Catalunya que més recicla, arribant al 55,8%. Va afegir que l’objectiu del consell és arribar al 60% del reciclatge i “l’increment ha de permetre’ns arribar a aquest percentatge”, va assegurar. La proposta aprovada divendres passat en el ple del consell no va comptar amb els vots de l’oposició d’ERC-AM, Fem Municipi (FM), CP-PSC i CUP-PA, però va prosperar. No obstant, la mateixa proposta va ser tombada en el ple del juny perquè un conseller de l’equip de govern (PDeCAT) va votar-hi en contra i un altre es va abstenir i fonts del partit van afirmar que va ser a causa d’una falta d’informació.

Isús va explicar que la mesura preveu que els serveis socials de la comarca puguin instal·lar-se a l’edifici comarcal actual i treballar amb les màximes garanties. La modificació de crèdit es va aprovar amb els vots en contra d’ERC i FM.

Crèdit de 430.000 euros per acabar la nova seu del consell

El ple de divendres va donar llum verda a una modificació de pressupost per sol·licitar un crèdit de 430.000 euros per adequar la nova seu de l’ens comarcal i que també acull l’oficina de turisme. En aquest sentit, el president, Carlos Isús, va apuntar que a l’edifici en el qual s’ubica l’oficina de Turisme també hi haurà la nova seu del consell. “Hem sol·licitat un crèdit per finalitzar part d’aquest edifici. Per a això, disposem de subvencions de la Diputació i Governació de 200.000 euros”, va dir.

tracking