SEGRE

MUNICIPIS MILLORES

L'Albi neteja el curs del riu Gorg per evitar avingudes

Un tram de 2,5 quilòmetres ple de sediments i residus diversos

Imatge d’arxiu del poble de l’Albi.

Imatge d’arxiu del poble de l’Albi.LLEONARD DELSHAMS

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’ajuntament de l’Albi ha donat llum verda al projecte per netejar el curs del riu Gorg al seu pas pel municipi amb l’objectiu d’evitar que es desbordi. L’alcaldessa, Anna Feliu, va apuntar que un tram de 2,5 quilòmetres del riu al seu pas per la població no s’ha netejat mai i actualment és ple de brossa i sediments. Precisament, va apuntar que a la zona dels horts ja s’han succeït episodis en els quals quan la pluja és abundant aquestes parcel·les queden inundades perquè l’aigua no baixa correctament pel curs del riu. Per això, el consistori assumirà la neteja d’aquest tram per evitar més mals, va dir la primera edil.

Els treballs consistiran a retirar els sediments, desbrossar el curs i retirar tota la brossa. Una actuació que es durà a terme aquest mateix any i preveu una inversió de 27.000 euros, finançats amb fons propis del consistori. En aquest sentit, Feliu va destacar que encara que el riu no porta gaire aigua, “si el curs no és net ens exposem a problemàtiques que s’han d’evitar davant d’una possible avinguda”, va destacar.

El consistori millorarà aquest any els camins rurals abans d’iniciar la temporada de l’oliva

D’altra banda, abans de finalitzar l’any el consistori executarà la millora dels camins rurals dels Reguers i del riu Set, amb una inversió que ascendeix als 41.319 euros.

El consistori ha sol·licitat ajuts a Governació per executar aquestes millores. No obstant, Feliu va apuntar que s’executaran també millores als camins d’accés a explotacions agràries abans d’iniciar la temporada de recol·lecció de l’oliva, “una xarxa de camins que també està feta malbé”, va dir.

tracking